Protok Drine na brani u Zvorniku jutros iznosio 1378 kubika u sekundi, očekuje se opadanje nivoa Drine, Civilna zaštita u pripravnosti

0
Protok Drine na brani u Zvorniku jutros iznosio 1378 kubika u sekundi, očekuje se opadanje nivoa Drine, Civilna zaštita u pripravnosti

Vodostaj Drine u toku noći naglo je porastao zbog velikih padavina kiše i snijega u prethodna 24 sata. Jutros su na brani u Zvorniku bile otvorene 3 lamele. Zabilježeni protok u 7 časova iznosio je 1378 kubika u sekundi na brani zvorničkog jezera. U isto vrijeme protok Drine na brani u Bajinoj bašti iznosio je 952 kubika dok je u 8 sati protok bio 860 kubika u sekundi.

Klizišta ugrozila porodične domove u Karakaju, Malešiću, Šćemliji i Tršiću
Rajko Jurošević

Informacije o protoku vodu potvrdio je šef Civilne zaštite u Zvorniku Rajko Jurošević. Prema riječima Juroševića svi članovi Civilne zaštite u pripravnosti, ali da se ne očekuje porast vodotoka. Ekipe Civilne zaštite su na terenu prate vodostaje Drine i njenih pritoka na kritičnim mjestima. Opasnosti od izljevanja Drine i njenih pritoka u Zvorniku trenutno nema. U prilog tome govore i informacije sa brane u Bajinoj bašti nakon mjerenja u 7 i 8 časova, rekao je Jurošević za portal Zvorničkiba.

U toku noći i ovog jutra nije bilo prijavljene štete i izlijevanja vode uzrokovanih padavinama, potvrdio je Jurošević.

Snijeg i susnježica koji su padali prethodne noći uzrokovali su probleme u snadbijevanju električnom energijom u pojedinim dijelovima Zvornika. Sinoć oko 22 sata nestalo je električne energije u naselju Snagovo. Prema informacijama naših čitalaca kvar nije otklonjen ni jutros do 9 sati i 30 minuta.

Ogroman broj pritužbi stanovnika naselja Snagova i okoline upućen je prema zvorničkoj elektrodistribuciji putem društvenih  mreža.

Prema riječima iz Radne jedinice elektrodistirbucije u Zvorniku sve raspoložive ekipe su na terenu kako bi se kvar što prije otklonuo snadbijevanje električnom energijom normalizovalo.