Troje mrtvih bilans je strašne saobraćajne nesreće kod Mostara

Troje mrtvih bilans je strašne saobraćajne nesreće kod Mostara

U bolnici u Mostaru preminula je još jedna žrtva saobraćajne nesreće u mjestu Grabovica, a riječ je o šezdesetogodišnjoj Kadiri M, potvrđeno je iz ove bolnice.

Povrijeđena je sinoć, malo prije ponoći, dovezena u kantonalnu bolnicu “Dr Safet Mujić“, na Odjeljenje za anesteziju, reanimaciju i intenzivnu njegu sa izuzetno teškim povredama, u komatoznom stanju.

Šef Odjeljenja Mehmed Haznadar rekao je da je, uprkos silnim naporima ljekara, koji su je i reanimirali, pacijentkinja, nažalost, podlegla povredama, prenose agencije. Kadira M. povrijeđena je u jučerašnjoj saobraćajnoj nesreći u mjestu Grabovica u kojoj su učestvovali automobili “Opel astra” i “Audi”.

Ona se nalazila u automobilu “Opel astra”, u kojem su poginuli njena kćerka Jasmina O. i zet Rusmir O, dok su njihova djeca, od devet i 12 godina, teško povrijeđena, a hospitalizovana su mostarskoj bolnici i njihovo zdravstveno stanje je, za sada, stabilno.

U toj bolnici je i vozač Audija, dvadesetogodišnja M.I, koja je zadobila teške povrede i sinoć je operisana. Oba vozila su radi neophodnih vještačenja prevezena u krug Policijske uprave Mostar, a obdukcija poginulih, po nalogu dežurnog kantonalnog tužioca biće obavljena sutra.