Nova lovačka kuća u Gornjem Šepku vrijedna divljenja

Nova lovačka kuća u Gornjem Šepku vrijedna divljenja

Nova lovačka kuća izgrađena je i u sekciji Šepak, na terenu nekadašnjeg fudbalskog kluba „Borac“ u Gornjem Šepku, nadomak graničnog prelaza, koji mostom na Drini, povezuje Republiku Srpsku, odnosno BiH sa Srbijom.

Oko četrdesetak lovaca iz Gornjeg Šepka, prije šest godina, dobrano su prionuli na posao i sagradili objekat od oko 200 kvadratnih metara sa prelijepom terasom i potkrovljem.

Dugogodišnji lovac iz Gornjeg Šepka Amir Ibrahimović, kojije u posljednja dva mandata bio predsjednik lovačke sekcije Šepak, kaže da je do sada u izgradnju lovačke kuće uloženo oko 27.000 KM, pri čemu su lovci iz Gornjeg Šepka obezbijedili oko 20.000 KM, dok je matično lovačko udruženje „Soko“ izdvojilo 7.000 KM.

Nova lovačka kuća svojim ambijentalnim izgledom potpuno se stapa sa okruženjem. Objekat je pokriven limenim pločama, dovedena je voda i struja, a u narednom periodu spoljašni zidovi biće obloženi borovim drvetom.

-Ponosni smo na ovu lovačku kuću, jer će, bez sumnje, predstavljati ukras ne samo naše lovačke sekcije, nego i šireg područja. Naši lovci nisu žalili truda i novca kako bi dobili reprezentativan objekat, koji će svima nama mnogo značiti – kazuje Ibrahimović, po čijoj arhitetskoj zamisli se i odvijala gradnja nove lovačke kuće.

Donedavni predsjednik lovne sekcije Šepak kaže da su ovdašnji lovci, svojim radom i novcem, u ovom periodu, pored ostalog, izgradili i 22 visoke čeke, zatim jedan broj hranilišta, dva pomoćna objekta – barake, te bili domaćini i organizatori jednog impresivnog otvora lovne sezone u okviru lovačkog udruženja „Soko“.

-Naša sekcija je baš za primjer. Imamo dobre lovce, koji su prije svega zaštitnici i čuvari divljači i veliki ljubitelji prirode i druženja. Pored lovnih aktivnosti, organizujemo i akcije kako bi obezbijedili razne humanitarne potrebe u našem selu. Na sebe smo preuzeli i održavanje seoskog Doma kulture, koji je stjecište mještana Gornjeg Šepka – ističe Ibrahimović.

Lovna infrastruktura
Amir Ibrahimović je osam godina bio na čelu sekcije Šepak koja okuplja 46 lovaca iz Gornjeg, Donjeg i Srednjeg Šepka.

-Kada sam prije osam godina postao predsjednik lovačke sekcije Šepak, na našem području nismo imali nijedan lovni objekat. Bukvalno, sastajali smo se na livadi, pod šljivom. Ali, velikim trudom i entuzijazmom svakog našeg lovca, koji su zaista veliki ljubitelji prirode i lova, krenuli smo u radove i uspjeli da obezbijedimo zavidnu lovnu infrastrukturu u našem lovištu – ističe Ibrahimović.

Pečenjara
Nova lovačka kuća postala je stjecište okupljanja i druženja lovaca iz sekcije Šepak. Iskuni lovac Pašaga Omerović iz Srednjeg Šepka kaže da ovaj objekat predstavlja ponos njihove lovačke sekcije, te da će još ljepše izgledati kad bude obložen borovim drvetom.

– S obzirom da ćemo ovdje provoditi dosta vremena, planiramo da izgradimo i pečenjaru. Bogata trpeza ne može da se zamisli bez pečene jagnjetine – naglašava Omerović, koji je lovac više od tri i po decenije.

(Preuzeto sa portala lovcirs.com, tekst napisao Mišo Lazarević)