U Zvorniku zbog pronevjere uhapšen 44-godišnjak prilikom pokušaja prelska granice u Šepku

Graničari države Bosne i Hercegovine bili su aktivni ovog vikenda. Na samim graničnim prijelazima uhapšeno je nekoliko osoba među njima i lica koje potražuje Sud u Zvorniku. U nastavku pročitajte saopštenje iz Granične policije BiH.

0
U Zvorniku zbog pronevjere uhapšen 44-godišnjak prilikom pokušaja prelska granice u Šepku
FOTO: Arhiv

Službenici JGP Zvornik, 30. januara 2021., na izlasku iz BiH na prijelazu Šepak, lišili su slobode S.C. (1977.). Graničnim provjerama je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku zbog krivičnog djela „pronevjera“. Državljanin BiH je predat službenicima Sudske policije Bijeljina.

Službenici JGP Orašje, 29. januara 2021., prilikom ulaska u BiH na prijelazu Orašje, lišili su slobode dvoje bh. državljana. Š.Č. (1982.) je lišen slobode jer ga potražuje Općinski sud u Tuzli zbog krivičnog djela „teška krađa“, dok je N.Š. (1989.) lišena slobode jer je za njom Policijska uprava Banja Luka raspisala potragu zbog krivičnog djela „falsificiranje isprave“. Š.Č je predat službenicima Sudske policije Odžak, a N.Š. službenicima Policijske uprave Odžak.

Prilikom ulaska u BiH na prijelazu Rača, 28. januara 2021., lišen je slobode D.L. (1995.). Provjerama je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Banjoj Luci zbog krivičnog djela „krađa“. Službenici JGP Bijeljina, državljanina Republike Srbije su predali službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Na prijelazu Orašje otkriveni falsificirani PCR testovi

Službenici Jedinice granične policije Orašje, 28. i 29. januara 2021. godine, u dva odvojena slučaja, otkrili su četiri falsificirana PCR testa na COVID-19 prilikom graničnih provjera četiri osobe. Radi se o dvoje državljana Republike Slovenije koji su kontrolirani na ulasku u BiH te jednom državljaninu Republike Srbije i jednom državljaninu BiH koji su kontrolirani na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo „falsificiranje isprave“, o događaju je obaviješten tužilacKantonalnog tužilaštva Posavskog kantona, prema čijem će nalogu protiv osumnjičenih ovoj instituciji biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.