Donacija osnovnim školama i porodilištu od organizacije Crveni krst Zvornik

0

Predstavnici Gradske organizacije Crvenog krsta Zvornik uručili su beskontaktne toplomjere, stalke za dozere, kao i dezinfekciona sredstva svim centralnim zvorničkim osnovnim školama.

Po riječima sekretara zvorničkog CК Dane Mićić, svaka od šest škola dobila je po jedan stalak i toplomjer, te po 15 litara sredstva za dezinfekciju.

Direktor Osnovne škole „Sveti Sava“ Goran Ivanović zahvalio se na korisnoj donaciji istakavši da će ona doprinijeti provođenju preventivnih mjera za sprečavanje širenja virusa korona.

Donacija je obezbijeđena posredstvom Društva CКBiH, odnosno CК Republike Srpske kroz globalni kovid hitni apel Međunarodne federacije društva Crvenog krsta, a glavni donator je Ministarstvo inostranih poslova Njemačke.

Mićićeva je saopštila i da su krajem protekle sedmice porodilištu zvorničke bolnice dostavili zaštitnu opremu koju je republički CК dobio od Humanitarne organizacije „LDF Charities“ iz Sjedinjenih Američkih Država.

Porodilištu je uručeno 7.000 jednokratnih navlaka za obuću, 4.500 jednokratnih maski, te po 3.200 jednokratnih navlaka za glavu i rukavica