Multikultivator za porodicu Hajdarević u Sjedačama kod Srebrenice (VIDEO)

0
Multikultivator za porodicu Hajdarević u Sjedačama kod Srebrenice (VIDEO)
Volonteri humanitarne organizacije “Help others” Salzburg uručili su donirani motokultivator povratničkoj pororodici Hajdarević.
U udaljenom selu Sjedače na području opštine Srebrenica živi Hajdarević Fahrudin sa suprugom i dvoje djece. On se u ovo selo vratio 2005. godine sa suprugom i tada sa četvero djece, dvije kćerke su se u međuvremenu udale. Kako je to izgledalo u SJedačama ovih dana prilikom posjete porodici Hajdarević pogledajte klikom na link u nastavku:
Fahrudin radi u komunalnom preduzeću u Srebrenici, ali plata koju ima i koja iznosi nešto više od 400 KM nije dovoljna za pokrivanje svih troškova, obzirom da dvoje djece ide u školu u Srebrenicu. Nažalost i sam Fahrudin ima velikih zdravstvenih problema obzirom da je imao infarkt pluća i da mu se stvorio tromb u nogama zbog čega mu je i samo kretanje otežano. Supruga je također nedavno imala operaciju.
Zbog svega toga Fahrudin se morao okrenuti i drugim izvorima prihoda. Trenutno ima dvadesetak ovaca i dosta zemlje za obrađivanje. Međutim, tu zemlju je ručno obrađivao.
Zbog svega navedenog mi u HO “Help Others” Salzburg odlučili smo da Fahrudinu poklonimo motokultivator sa prikolicom i priključcima koji će mu olakšati svakodnevne aktivnosti.
U koliko želite podrżati naš rad vaše donacije i uplate možete poslati preko PayPal računa ili žiroračuna pod odznakom “DARIS
Uplate iz EU:
Help Others
IBAN:AT96 2040 4000 4255 0871
BIC: SBGSAT2SXXX
SPARKASSE SALZBURG
Uplate za one koji posjeduju Paypal: