Prijateljska utakmica klubova sa velikim ambicijama i odlična fudbalska predstava (FOTO)

Prijateljska utakmica klubova sa velikim ambicijama i odlična fudbalska predstava (FOTO)

Dva fudbalska kluba Tuzla “City” i “Zvijezda 09” Bijeljina slična su po mnogo čemu, a juče su odigrali prijateljsku utakmicu. U Bijeljini na teškom terenu stadiona “Građanski” viđeno je dva gola, oba u prvom poluvremenu.

Bolji u ovom susretu bili su fudbaleri Tuzla “City” koji su dva gola postigli u prvom poluvremenu. Rezultat prvog poluvremena bio je i konačan rezultat na kraju utakmice Zvijezda-Tuzla City 0:2.

Domaći tim prikazao je bolju igru u prvom poluvremenu, ali je primio dva gola, dok su gosti više pokazali u drugom poluvremenu od igre, ali nisu uspjeli postići pogodak. Iako je utakmica bila prijateljska, sudija je u toku susreta pokazao tri žuta kartona od toga dva gostujućim igračima i jedan domaćim. Svi kartoni pokazani su zbog grubih startova.

Prijateljska utakmica klubova sa velikim ambicijama i odlična fudbalska predstava (FOTO)
Veliki Nikola Vasiljević Nidžo kapiten tima Zvijezda 09

Nakon utakmice za portal Zvornički ba govorili su šefovi stručnih štabova oba kluba. Proslavljeni fudbalski stručnjak Husref Musemić preuzeo je prije početka priprema tim Tuzla City-a. O utakmici u Bijeljini Musemić je rekao:

Fudbal je čudna igra, pa sam evo nakon završetka zadovoljan više prvim nego drugim poluvremenom. Zadovoljniji sam prikazanom igrom iako smo u prvom dijelu postigli dva gola. Ovo je prijateljska utakmica i najvažnije da se niko nije povrijedio, a stručni štab je imao priliku uvidjeti do koje razine su stigli fudbaleri, rekao je Musemić. O ambiciji kluba i nastavku priprema Musemić kaže:

Prijateljska utakmica klubova sa velikim ambicijama i odlična fudbalska predstava (FOTO)
Husref Musemić

Nastavljamo naše pripreme u toplijim krajevima i moramo to iskoristiti kako bi formu podigli na još veći nivo i najspremniji dočekali nastavak šampionata. Ambicije kluba su najveće i pokušat ćemo kroz prevenstvo i Kup takmičenje izboriti izlazak u Evropu. Igrački kadar je dosta dobar, zadovoljan sam zatečenim stanjem i nadam se da će zdravlje služiti moje fudbalere. Tražili smo još jednog igrača kako bi upotpunili zadnju liniju, ali još uvijek nismo pronašli adekvatnog fudbalera, rekao je Musemić.

Šef struke Zvijezde 09 Mladen Obrenović je rekao:

Prva pripremna utakmica u kojoj rezultat nije bio u prvom planu. Najvažnije je da su svi igrači dobili šansu. Idemo dalje, pripremamo se za nastavak prvenstva, a sljedeća pripremna utakmica igra se 13. februara protiv ekipe Loznica. Ovim putem se zahvaljujem upravi FK Sloga 94 koji su nam omogućili da odigramo pripremnu utakmicu na njihovom stadionu – zaključio je Obrenović.

Prijateljska utakmica klubova sa velikim ambicijama i odlična fudbalska predstava (FOTO)
Šef stručnog štaba Zvijezda 09 – Mladen Obrenović

Naše ambicije su prije svega razvoj mladih fudbalera koje je proizvela naša fudbalska akademija. Zaostatak od četiri boda za vodećim Prijedorom na tabeli daju nam realnu nadu da sa ovom ekipom možemo osvojiti prvo mjesto i plasman u najviši rang države. Ukoliko nam se takva prilika ukaže, zasigurno ćemo je iskoristiti. Igrački kadar koji imamo je dobar i radit ćemo maksimalno na pripremama kako bi što bolje i spremnije dočekali nastavak prvenstva, rekao je Obrenović.

Zanimljiva je i činjenica da su na terenu u dresu Zvijezde nastupila čak 4 bivša fudbalera Drine. Dres Tuzla City-a nosila su dva bivša fudbalera Drine. Prisutni su mogli na terenu gledati djecu Drine i to na jednoj strani Rustemovića i Đerića protiv Vasiljevića, Jokića, Stjepanovića i Miloševića koji je junior, ali i prvotimac.

Podsjećamo u stručnom štabu Zvijezde 09 trener golmana je bivši golman Drine Saša Krsmanović, dok je u City stručni štab uglavnom sastavljen od trenera koji su skoro svi porijeklom Podrinjaci uključujući i Musemića koji je rođen u Janji.