Za predsjednika “Udruženja demobilisanih boraca ARBiH Zvornik” izabran srebreni štit Rahman Nukić

Za predsjednika "Udruženja demobilisanih boraca ARBiH Zvornik" izabran srebreni štit Rahman Nukić
Nukić i Ahmetbegović

Rahman Nukić je velikom većinom glasova prisutnih reizabran na funkciju predsjednika “Udruženja demobilisanih boraca Armije RBiH opštine Zvornik”.

Za njegovog zamjenika izabran je Izudin Ahmetbegović, a imenovano je i rukovodstvo Skupštine te njene komisije i radna tijela.

Funkciju predsjednika udruženja u prethodnom periodu vršio je Rahman Nukić kojem su članovi Skupštine ponovo dali povjerenje.

Za predsjednika "Udruženja demobilisanih boraca ARBiH Zvornik" izabran srebreni štit Rahman Nukić

Nakon glasanja demobilisanih boraca ARBiH, Rahman Nukić se zahvalio na povjerenju i časti koja mu je ukazana. Iako je ovo veliki teret koji se mora ponijeti, ujedno je i čast predstavljati pripadnike najčasnije armije koju je ovaj svijet vidjeo. Nadam se nastavku rješavanja problema koje demobilisani borci ARBiH imaju na prostoru manjeg bh.entiteta, rekao je Rahman Nukić. Obraćajući se prisutnim borcima okupljenim u Domu omladine Kučić Kula Nukić je iznijeo svoje viđenje rada udruženja u narednom periodu.

Za predsjednika Skupštine izabran je Vehid Kadrić.

Bilo je i nezadovoljnih tokom sjednice i izborom rukovodstva, pa su kao i ranijih godina nakon završetka Skupštine najavili osnivanje još jednog udruženja demobilisanih boraca ARBiH Zvornik.