Na prijelazu Rača uhapšen 28-godišnjak kojeg traži zvornička policija zbog “osiguraničke prevare”

Graničari BiH lišili slobode tri lica u prethodnim danima prilikom njihovog pokušaja prelaska granice. Jedan od uhapšenih tražen je od Suda u Zvorniku.

1
Uhapšen 38-godišnjak iz Zvornika prilikom pokušaja prelaska granice na Rači
FOTO: Ilustracija

Službenici JGP Bijeljina, 4. februara 2021., lišili su slobode S.T. (1961.), državljanina Sjeverne Makedonije. Graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Banjoj Luci zbog krivičnog djela „teška krađa“. Kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Rača i u toku dana bit će predat nadležnom organu.

Prethodno, 2. februara 2021., službenici ove jedinice su, također, na ulasku u našu zemlju na prijelazu Rača, lišili slobode V.M. (1993.). Provjerama je utvrđeno da je za ovim bh. državljaninom Policijska uprava Zvornik Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisala potragu zbog krivičnog djela „osiguranička prevara“. Predat je službenicima MUP-a RS.

Službenici JGP Orašje, 1. februara 2021., lišili su slobode E.O. (1989.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Živinicama zbog krivičnih djela „nasilničko ponašanje“, „teška tjelesna ozljeda“ i „protupravno lišenje slobode“. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Orašje i predat službenicima Sudske policije Odžak, saopšteno je iz Granične policije BiH.

1 komentar

Comments are closed.