Ubistvo u Tuzli: Pronađeno beživotno tijelo muškarca, jedna osoba uhapšena

0

Sinoć oko 21:35 sati Policijskoj stanici Centar prijavljeno je da u naselju Kojšino, u Tuzli, leži NN lice bez znakova života, saopćila je glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK Amra Kapidžić.

Izlaskom patrole na lice mjesta potvrđeni su navodi prijave, a provjerama je utvrdjeno da se radi o muškarcu čiji se identitet utvrđuje. Nakon izlaska na mjesto događaja dežurni ljekar Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla na licu mjesta je konstatovao smrt navedenog i ubodnu rana u predjelu grudnog koša, a tačan uzrok smrti će biti poznat nakon što se poduzmu sve potrebne službene mjere i radnje.

Taođer, na lice mjesta je izašao i dežuerni kantonalni tužilac koji rukovodi uviđajem u saradnji sa službenicima Sektora kriminalisticke policije PU Tuzla.

Uviđajne radnje su nastavljene u ranim jutarnjim satima, a više detalja će biti poznato po okončanju uviđaja. Jedno lice je lišeno slobode i u toku je kriminalistička obrada. Glasnogovornik Tužilaštva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović je kazao kako je beživotno tijelo pronađeno u dvorištu ispred jedne kuće.

Također je saopćeno kako je izdata naredba za fizički pregled, vađenje krvi i urina kod osobe koja je lišena slobode i nad kojom se vrši kriminalistička obrada nakon koje će osumnjičeni biti predat u nadležnost Tužilaštva.

Tužilaštvo TK danas će izdati i naredbu za obdukciju tijela preminulog kao i naredbu za druga potrebna vještačenja. (Foto: Ilustracija)