NA SUD ZBOG TIKETA Banjalučanin tuži kladionicu, jer odbija da mu isplati novac

0

Vojislav Borjanović iz Banjaluke tvrdi da mu kladionica „Vulkano“ odbija isplatiti dobitne tikete u ukupnoj vrijednosti od blizu 4.000 maraka.

Borjanović objašnjava da je na aparatima pomenute kladionice odigrao svoju uobičajenu igru, odnosno nekoliko tiketa na ukupan broj golova pojedinih igrača, koji su bili u ponudi za Svjetsko prvenstvo u rukometu.

Odigravši svoje željene igrače, Borjanović je uplatio tikete, a kada su završile utakmice, umjesto planirane isplate novca, uslijedio je šok.

– Namjeravao sam da isplatim tikete, ali je stajalo da tiketi nisu prošli. Daljom provjerom utvrdio sam da je kladionica računala i produžetke, iako tako nešto nije bilo na vidno istaknutom mjestu, kao što je to uobičajeno kod drugih igara, naprimjer u košarci. Dakle, na stranici na kojoj sam odabrao igrače nije pisalo da su uključeni produžeci – objasnio je Borjanović.

Produžeci
Kaže da ga u Banjaluci, ali i regiji, dosta ljudi zna kao dugogodišnjeg kladioničara zbog koga su mnoge kladionice izmijenile i svoja dugogodišnja pravila, kada su u pitanju igre na granicu poena igrača.

– Zna se tačno šta je ovdje u pitanju. To je klasična obmana igrača od strane kladionice, jer nigdje na vidnom mjestu nije bilo istaknuto da se na rukometnim utakmicama, odnosno igračima koje sam odigrao, računaju produžeci – kategoričan je Borjanović.

Dodaje kako je jedan od krunskih dokaza da ga je kladionica obmanula taj što je dan kasnije uredno napisano na vidnom mjestu da se produžeci u utakmici računaju u ukupan zbir golova igrača.

Slučaj je, kako tvrdi, u međuvremenu mejlom prijavio Republičkoj upravi za igre na sreću od koje očekuje da u što skorije vrijeme izađe na teren i prekontroliše rad kladionice, odnosno njihovih aparata instaliranih u banjalučkim lokalima.

– Obzirom da odbijaju isplatiti tikete, ukupno oko 4.000 maraka, podnijeću tužbu nadležnom sudu kako bih ostvario svoja prava, ali i kako bih onemogućio da se ovakve stvari ponavljaju i drugim igračima u narednom periodu. Moje mišljenje je da poput ostalih kladionica, kada su u ponudi igrači, moraju na vidnom mjestu stajati naznake da li se računaju produžeci ili se ne računaju, a to itekako utiče kakvu će igru kladioničari odabrati – zaključio je Borjanović.

“Vulkano”: Igrač nije u pravu
U kladionici “Vulkano” su za Srpskainfo istakli da Vojislav Borjanović nije u pravu, te da će, ukoliko za tim bude potrebe, svoje tvrdnje dokazati i na sudu.

– Kod ovakvih igara u ponudi postoji dio sa informacijama, odnosno slovo „i“, koje označava dodatne informacije vezane za igru. Da je igrač „kliknuo“ na ovo slovo, uvjerio bi se da se računaju produžeci u ponuđenim utakmicama – naveli su u kladionici.

Dodaju kako Borjanovića neće isplatiti, jer nije prošao s tiketima.