SUPERBOWL: Meridianbet ima najveće kvote na planeti!

Američki SuperBowl samo u Meridianbetu ima najveće kvote na planeti!

4
SUPERBOWL: Meridianbet ima najveće kvote na planeti!

U noći između nedjelje i ponedjeljka, očekuje nas najgledaniji sportski događaj u toku jedne kalendarske godine – SuperBowl.

Kansas City Chiefs – Tampa Bay Buccaneers

Iz godine u godinu, američki fudbal je sve više i više praćen na ovim prostorima, a dan kada se igra veliko finale je posebna svetinja u Sjedinjenim Američkim Državama. Bez obzira da li pratite NFL ili ne, taj događaj jednostavno ne možete propustiti. Postoje i oni koji nisu naročito zainteresovani za dešavanja na terenu, ali žele da pogledaju nastup neke velike muzičke zvijezde na poluvremenu, kao i najnovije reklame. 30 sekundi promidžbenog programa košta vrtoglavih 5,6 miliona dolara i sve najveće kompanije se trkaju da predstave svoj brend na najbolji način tokom trajanja najgledanijeg sportskog meča u sezoni.

Kada je u pitanju ovogodišnje finale, snage će odmjeriti Kanzas Siti Čifsi i Tampa Bej Bakanirsi. Čifsi su aktuelni šampioni koje na terenu predvodi mladi kvoterbek Patrik Mahoms, vjerovatno najbolji igrač na svijetu u ovom trenutku. Ekipa iz Kanzas Sitija je rutinski preskočila dvije prepreke u plej-ofu i sada se nadaju da će postati prvi tim u posljednjih 17 godina koji je odbranio titulu. Nju Inglend Petriotsima je to zadnji put pošlo za rukom kada su dvije godine uzastopno (2003-2004) osvajali naslov prvaka.

Predvodnik tadašnjih Petriotsa je čovjek koji će u nedjelju veče predvoditi Bakanirse, Tom Brejdi, najveća legenda u istoriji američkog fudbala. Brejdi je 19 sezona nastupao za Petriotse i sa njima je osvojio šest šampionskih titula. Koliko je to veliki podvig, najbolje pokazuje činjenica da šest naslova u Super Bowl eri imaju još samo Pitsburg Stilersi. Oduvijek je bila dilema ko je zaslužniji za to, trener Bil Beličik ili najbolji igrač Tom Brejdi. Kada je prošlog marta u 43-oj godini života napustio Boston i uputio se u Tampu da igra za Bakanirse, ekipu koja je u plej-ofu igrala posljednji put 2007. godine, svi su mislili da je Brejdi napravio nepotrebnu kocku i da bi bolje bilo da se penzionisao. Skoro godinu dana kasnije, Brejdi ne samo da je uveo Bakanirse u doigravanje, nego ih je doveo do velikog finala i to tako što je u plej-ofu  na gostovanju prvo eliminisao Vašington, potom penzionisao Drua Brisa u pobjedi protiv Sejntsa u Nju Orleansu, a šlag na tortu je bio trijumf protiv Rodžersovih Pekersa u Grin Beju.

Finale između Čifsa i Bakanirsa biće spektakl kakav možda nikad više nećemo biti u prilici da gledamo. Čifse predvodi Mahoms, najbolji igrač lige u posljednje tri godine i neko za koga se sa pravom može reći da ima potencijal da bude najbolji svih vremena, a preko puta će stajati čovjek koga treba da stigne. Brejdi je već sada najveći igrač američkog fudbala u istoriji, a ukoliko sa nepune 44 godine odvede do naslova tim koji nije igrao plej-of 13 godina, to će biti nešto što je riječima teško opisati. I ovako je sumnja da će ga bilo ko prestići u budućnosti, a eventualni trofej sa timom iz Tampe bi samo doveo legendarnu 12-icu do nedostižnih visina.

Napomenimo, ovo je 55. SuperBowl u istoriji i prvi put se desilo da je nastup u velikom finalu izborila ekipa na čijem stadionu će se taj meč igrati. Iako su Čifsi nominalni domaćini na papiru, utakmica se igra na „Rejmond Džejms“ stadionu u Tampi.. 

Meridian – kuća najvećih kvota na planeti!

4 KOMENTARI

Comments are closed.