Hodža nakon svađe sa hadžijom pucao na groblju

0

Kako je pišu “Nezavisne”, prvo je među njima izbio verbalni sukob navodno u vezi dvorišta groblja, a zatim je došlo i do upotrebe oružja, ali na sreću niko nije povrijeđen. Policija istražuje navode prijave da je Aziz navodno nekim drvetom krenuo prema imamu koji je ispalio hitac.

– Dok oštećeni tvrdi policiji da je metak ispaljen prema njemu, osumnjičeni za pucnjavu tvrdi da je ispalio hitac u zrak, i to se utvrđuje – kaže izvor „Nezavisnih“ i dodaje da je imam imao dozvolu za posjedovanje pištolja, ali ne i za nošenje.

Kako je saopćeno iz Policijske uprave Foča, policijskoj stanici Višegrad u subotu oko 15:50 sati prijavljeno je da je na mjesnom groblju došlo do prepirke između N. S. i A. A. oba nastanjena u Višegradu, a zatim i do upotrebe vatrenog oružja.

– Policijski službenici su odmah po prijavi izašli na lice mjesta i izvršili uviđaj. Istog dana policijski službenici PS Višegrad lišili su slobode N. S. za koje postoji osnovi sumnje da je navedenog dana nakon narušavanja javnog reda i mira pucao iz pištolja, dok je na licu mjesta pronađeno vatreno oružje – pištolj CZ model M70 koji je i privremeno oduzetog od istog – saopćeno je iz Policijske uprave Foča.

O svim okolnostima upoznat je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo koji je naložio da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj protiv navedenog za krivično djelo izazivanje opće opasnosti.

Iz medžlisa IZ Višegrad saopćeno je “Avazu” da se radi o imamu koji je u penziji i nije više aktivan, te nemaju mogućnosti niti obavezu da reagiraju u ovom događaju.