Protok Drine na hidroelektrani kod Zvornika iznosi 1.630 kubika u sekundi, bez ugroženosti za stambene objekte (VIDEO+FOTO)

Zbog velike količine vode koja prolazi kroz hidrocentralu Zvornik oglasilu se iz Gradske uprave Zvornik saopštenjem o stanju vodostoja Drine i njenih pritoka na području cijelog Zvornika. Oko 14 sati otvoreno je sedam vrata na brani, kako bi se ispraznila što veća količina vode jer se očekuje povećanje protoka na hidrocentrali Bajina Bašta.

0

Protok na Hidroelektrani Mali Zvornik u 12:00 časova iznosio je 1.630 kubika u sekundi, a u isto vrijeme na Hidroelektrani Bajina Bašta 2.000 kubika.

Kontinuirano se vrši pražnjenje Zvorničkog jezera tako da se ne očekuje da protok u Malom Zvorniku bude veći od 1.800 kubika u
sekundi, što ne ugrožava stambene objekte uz rijeku Drinu.

Drina se izlila iz korita na poljoprivredno zemljište u Tršiću, Roćeviću i vikend naselju u Srednjem Šepku, te dijelom poplavila i plažu u Zvorniku i Donjem Šepku.

Služba civilne zaštite grada Zvornika kontinuirano prati stanje na terenu i obavještava stanovništvo i privredne subjekte da preduzmu neophodne mjere i radnje u cilju zaštite ljudi i
materijalnih dobara.

Popunjenost korita drugih rijeka na području grada Zvornika je ispod 30 posto.

Zahvaljujemo se gospodinu Miloradu Cvijetinoviću na video zapisu koji nam je poslao.