Uskoro vakcinacija zvorničkih zdravstvenih radnika za efikasniju borbu protiv korona virusa

0
Direktor zvorničke bolnice Ivan Popović pozvao sugrađane da se vakcinišu što prije kako bi se izbjegle neželjene posljedice (FOTO)
Direktor Ivan Popović

Sa Vladom Srbije odgovoreno da se 5.000 zdravstvenih radnika iz Republike Srpske vakciniše u toj državi, rekao je prethodnog dana lider SNSD Milorad Dodik.

Prema saopštenim informacijama zdravstveni radnici vakcinisaće se u tri centra: Loznica, Beograd i Sremska Mitrovica.

– Uradili smo anketiranje i prijavilo sve 2.100 radnika, a ostali broj do 5.000 biće ponuđen radnicima u gerijatrijskim ustanovama i privatnim stomatološkim i drugim ordinacijama – naveo je Dodik koji je zahvalio predsjedniku Vučiću na pomoći.

Prema  informacijama iz JZU Bolnica Zvornik pedeset zdravstvenih radnika iz Zvornika vakcinisat će se u Loznici. Prema riječima direktora JZU Bolnica Zvornika Ivana Popovića, uskoro će biti i vakcinacija za 50 zdravstvenih radnika iz Zvornika u prostorijama zvorničke bolnice. Vakcinisanje u JZU Bolnica Zvornik realizovat će se zahvaljujući vakcinama koje je obezbjedila Vlada Repulike Srpske.

Vakcinacija zdravstvenih radnika Zvornika započet će čim se ispune svi proceduralni uslovi, rekao je za portal Zvornicki.ba Ivan Popović direktor zvorničke bolnice.