U Karakaju uhapšen 58-godišnjak iz Zvornika koji se tražio zbog izdržavanja kazne zatvora

U prethodnih sedam dana dogodilo se nekoliko hapšenja na graničnim prijelazima države Bosne i Hercegovine. Jedno od hašenja dogodilo se i u Zvorniku. Iz Granične policije BiH su o licima lišenim slobode u protekloj sedmici saopštili:

0
Policija uhapsila lice koje je oštetilo aparate za gorivo na benzinskoj pumpi u Glumini
FOTO: Ilustracija

Službenici Jedinice granične policije Velika Kladuša, 12. februara 2021., lišili su slobode F.S. (1968.), državljanina BiH. Graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Cazinu zbog krivičnog djela „falsificiranje isprave“. Kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Velika Kladuša i predat službenicima Sudske policije Bihać.

Dan ranije, 11. februara 2021., službenici JGP Zvornik lišili su slobode M.Š. (1963.), državljanina BiH i R. Srbije, nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Karakaj i predat službenicima Sudske policije Zvornik.

Prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Gradiška, 11. februara 2021., lišen je slobode H.L. (1981.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Trebinju, također, radi izdržavanja kazne zatvora. Službenici JGP Gradiška, ovog bh. državljanina predali su službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.