Za tri dana pojačane kontrole izrečene kazne za 29 vozača zbog alkohola, pet uhapšeno zbog teškog pijanstva i kazna za jednog drogiranog vozača

0
Kod 18 vozača u Zvorniku utvrđeno prisustvo alkohola u krvi
FOTO: Ilustracija

Na području Policijske uprave Zvornik, u periodu od 12. do 14. februara 2021. godine, realizovana je regionalna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu prisustva alkohola i opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

Tokom navedene akcije, policijski službenici Policijske uprave Zvornik su kontrolisali 266 učesnika u saobraćaju, od kojih je 114 sankcionisano. Od ukupnog broja kontrolisanih, 227 učesnika je podvrgnuto kontroli prisustva alkohola u organizmu, od čega je kod 29 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.

Pet vozača je lišeno slobode i zadržano do istrežnjenja ili oporavka kod kojih je utvrđeno prisustvo alkohola preko 1,5 g/kg, dok je jedan učesnik sankcionisan prilikom kontrole na prisustvo opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova.

Pored toga, evidentirana su i 84 ostala prekršaja po drugim osnovama iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Policijska uprava Zvornik će i u narednom periodu nastaviti sa preduzimanjem niza aktivnosti u cilju veće bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.