Kvrgiću pet godina robije za pljačku kladionice

0

Okružni sud u Doboju osudio je Miroslava Kvrgića (35) iz Donjih Žabara na pet godina robije jer je lani uz prijetnju čakijom radnici u mjestu Lončari opljačkao kladionicu “MD Shop”, poslovne jedinice “Dragičević Kompany” Bijeljina, iz koje je odnio 3.169,20 KM.

Presudi je prethodio sporazum o priznanju krivice za krivično djelo razbojništvo, a presudom je optuženom produžen pritvor koji može trajati najduže još devet  mjeseci.

Prema presudi, Kvrgić je 19. oktobra lani oko 18.30 u mjestu Lončari došao do kladionice u Beogradskoj ulici broj 18 te u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi ušao u kladionicu držeći u rukama metalnu preklopnu čakiju.

Na licu je imao medicinsku masku, a na rukama higijenske rukavice, dok je ispod žutog prsluka imao crni duks sa kapuljačom navučenom preko glave, ispod koje je imao kačket.

Za pultom se nalazila radnica Nikolina Todorović, a razbojnik je krenuo prema njoj povikavši “pare, pare, pare”, te se uplašena radnica izmakla od pulta.

“Optuženi Miroslav Kvrgić prišao je pultu, otvorio ladicu u kojoj se nalazila limena kasa s novcem, te iz iste uzeo limenu kasu u kojoj se nalazio novac u iznosu od 3.169,20 KM u raznim apoenima i 27 evra”, navodi se u presudi.

Nakon toga je istrčao i pobjegao pribavivši protivpravnu imovinsku korist u pomenutom iznosu.

Oštećenom direktoru “Dragičević kompanyja” vraćena je limena kasa u kojoj se nalazio novac, dok je oštećena radnica sa imovinsko-pravnim zahtjevom upućena na parnicu.

Kvrgić je odranije poznat policiji i pravosuđu.