U januaru na području PU Zvornik registrovano 57 saobraćajnih nezgoda u kojima je jedna osoba smrtno stradala, a 10 lica zadobilo povrede

U Policijskoj upravi Zvornik, 17.02.2021. godine, održana je redovna konferencija za novinare na kojoj su od strane načelnika Uprave Aleksandra Vasiljevića, načelnika Sektora policije Dražana Erkića i načelnika Sektora kriminalističke policije Mladena Savića, prezentovani rezultati rada za mjesec januar tekuće godine.

0

Načelnik Uprave Aleksandar Vasiljević, istakao je da je stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Zvornik stabilno i zadovoljavajuće, napominjući da u izvještajnom periodu nije bilo evidentiranih najtežih krivičnih djela niti događaja koji bi izazvali veću uznemirenost građana na području PU Zvornik.

U oblasti kriminaliteta, načelnik Sektora kriminalističke policije Mladen Savić je istakao da su u januaru tekuće godine na području PU Zvornik evidentirana 43 krivična djela, što je za 40,3% manje u odnosu na uporedni period.

U izvještajnom periodu evidentirana su 22 krivična djela protiv imovine, što je za 40,5 % manje u odnosu na uporedni period. Rasvijetljenost ovih krivičnih djela iznosi 79,2%, dok po nepoznatnom izvršiocu rasvijetljenost iznosi 73,68%.

U oblasti zloupotrebe opojnih droga, u januaru 2021. godine otkriveno je 15 slučajeva zloupotrebe opojnih droga, od čega je pet krivičnih djela i 10 prekršaja iz ove oblasti.

U toku januara 2021. godine, nije bilo evidentiranih maloljetnih počinilaca krivičnih djela.

Načelnik Sektora policije Dražan Erkić istakao je da je u toku mjeseca januara 2021. godine evidentirano 30 narušavanja javnog reda i mira. U tim narušavanjima učestvovalo je 41 lice, od kojih je 13 povratnika dok maloljetnika nije bilo. Takođe, nije bilo narušavanja u većem obimu (pet i više lica).

Načelnik Erkić je dodao da je u mjesecu januaru 2021. godine evidentirano 57 saobraćajnih nezgoda u kojima je 11 lica nastradalo, što je za 54,2% manje u odnosu na uporedni period. U tim nezgodama je jedno lice smrtno stradalo, dva lica su zadobila teške tjelesne povrede a osam lica je lakše povrijeđeno.

Iz saobraćaja su isključena 84 vozača, od čega je 68 vozača isključeno zbog vožnje pod uticajem alkohola, što je više za 88,88% u odnosu na uporedni period. Broj isključenih vozača zbog vožnje pod dejstvom opojnih droga je četiri.

Načelnik Uprave Aleksandar Vasiljević je dodao da su novogodišnji i božićni praznici protekli u miru i bez incidenata. Povodom početka drugog polugodišta školske 2020/21. godine, policijski službenici pojačali su svoje prisustvo na terenu u cilju veće bezbjednosti naših najmlađih sugrađana.

Takođe, načelnik je istakao da će policijski službenici i u narednom periodu pojačati svoje prisustvo na terenu kao i saradnju sa lokalnom zajednicom, a sve sa ciljem održavanja povoljne bezbjednosne situacije.