U Brčkom uhapšen 30-godišnjak kojeg traži Sud u Zvorniku radi izdržavanja zatvorske kazne

1
Policija uhapsila lice koje je oštetilo aparate za gorivo na benzinskoj pumpi u Glumini
FOTO: Ilustracija

Državljanin BiH, D.M. (1991.), lišen je slobode 16. februara 2021., prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Brčko. Ustanovljeno je da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Službenici JGP Brčko predali su ga službenicima Sudske policije Bijeljina.

Otkriveni falsificirani dokumenti Francuske, Njemačke i Češke

Službenici JGP Gradiška, 16. februara 2021. godine, lišili su slobode stranog državljanina, nakon što je prilikom graničnih provjera na uvid dao falsificiranu putnu ispravu i ličnu kartu Republike Francuske, za koju je dodatnim provjerama utvrđeno da je potražuje Interpol kao ukraden/izgubljen dokument.

Strani državljanin je kontroliran u autobusu koji saobraća na relaciji Sarajevo – Beč na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška. Nije posjedovao druge dokumente na osnovu kojih bi se utvrdio njegov identitet, a u razgovoru sa našim službenicima izjavio je da dolazi iz Alžira.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „falsificiranje isprave“, o događaju je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Banjoj Luci. Prema njegovom nalogu falsificirani dokumenti su privremeno oduzeti, strani državljanin predat službenicima Službe za poslove sa strancima BiH, a protiv njega bit će dostavljen i izvještaj o počinjenom krivičnom djelu spomenutom tužilaštvu.

Istoga dana, službenici JGP Bijeljina su, na izlasku iz BiH na prijelazu Rača, otkrili falsificiranu vozačku dozvolu Savezne Republike Njemačke koju je na uvid dao državljanin BiH. O događaju je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini prema čijem je nalogu dokument privremeno oduzet i nastavljen daljnji rad na slučaju.

Uz navedeno, službenici JGP Orašje, 15. februara 2021., prilikom ulaska u BiH na prijelazu Orašje kod bh. državljanke otkrili su falsificiranu vozačku dozvolu Češke Republike. Falsificirani dokument je privremeno oduzet, a protiv osumnjičene bit će dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Kantonalnom tužilaštvu Posavskog kantona.

1 komentar

Comments are closed.