U Zvorniku uhapšen 36-godišnjak iz Srbije za kojim policija traga zbog djela “Oštećenje tuđe stvari”

Otkrivene osobe prema potragama sudova i policije naslov je pristiglog saopštenja iz Granične policije države Bosne i Hercegovine. Među uhapšenim ove sedmice ima i bjegunac od Zakona uhapšen na jednom od graničnih prijelaza u Zvorniku.

0
U Zvorniku uhapšen 36-godišnjak iz Srbije za kojim policija traga zbog djela
FOTO: Arhiv

Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo, 17. februara 2021., lišili su slobode S.Š. (1981.), državljanina BiH. Graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Velikoj Kladuši zbog krivičnog djela „nasilje u porodici“. Na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao je letom iz Beča. Predat je službenicima Odjeljena sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo.

Istoga dana, službenici JGP Zvornik predali su državljanina Republike Srbije M.G. (1985.) službenicima Policijske stanice Kozluk, nakon što je ustanovljeno da je za njim Policijska stanica Bijeljina raspisala potragu zbog krivičnog djela „oštećenje tuđe stvari“. Kontroliran je na izlasku iz naše zemlje na prijelazu Šepak.

Službenici JGP Gradiška, 16. februara 2021., lišili su slobode Z.B. (1995.), državljanina BiH i Republike Hrvatske jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Travniku zbog krivičnog djela „pronevjera u službi“. Kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Gradiška i predat službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Posavskom kantonu, saopšteno je iz Granične policije BiH.