Uspješan nastavak akcije donacije multikultivatora za višečlane povratničke porodice u Podrinju (VIDEO)

Akcija pomoći vešečlanim porodicama Bošnjaka u Podrinju kroz doniranje multikultivatora sa svim priključcima od strane humanitarne organizacije "Help Others" Salzburg nastavljena je i ove sedmice. Ovo je treći multikultivator pokonjon višečlanim porodicama Bošnjaka povratnika u Podrinju i regiji Birča kroz aktivnosti HO Help Others iz Salzburga koju predvodi Zvorničanin Dževad Islamović. Danas prenosimo sve tri video zapisa čina same donacije i radosti na licima višečlanih porodica koje će uz ovaj uređaj koliko toliko lakše obavljati poljoprivredne poslove kroz koje obezbjđuju hranu za svoju porodicu, a eventualne viškove prodaju. Prenosimo tekst i video priloge ove akcije u ovom mjesecu, a njoj se i vi možete priključiti i obradovati mališane širom podrinja.

0
Uspješan nastavak akcije donacije multikultivatora za višečlane povratničke porodice u Podrinju (VIDEO)

DONACIJA MOTOKULTIVATORA (FREZE) PETOČLANOJ PORODICI U KRASANPOLJU-BRATUNAC

Posljednja donacija uručena je za porodicu Munib Avdića koji je od 2002. godine povratnik u bratunačko naselje Krasanpolje. Živi sa svojom petočlanom porodicom sa suprugom i troje djece.

Bez stalnog je zaposlenja pa svoju egzistenciju obezbjeđuje bavljenjem poljoprivredom. Posjeduje dva dunuma zasada malina, nekoliko grla stoke i obrađuje oko 40 dunuma zemlje.

Međutim, veliki problem mu predstavlja obrađivanje zemlje i pripremanje hrane za stoku obzirom da nije imao nikakvu mehanizaciju.

Znajući da se radi o poštenom i vrijednom insanu mi smo odlučili da mu poklonili motokultivator sa prikolicom. Tako da su naši volonteri posjetili Muniba i uručili mu istu.

U koliko želite pratiti naš rad to možete na fejsbuk grupi Help others:

https://www.facebook.com/groups/602642269933158/?ref=share

U koliko želite podržati naš rad vaše donacije i uplate možete poslati preko PayPal računa ili žiroračuna:

Uplate iz EU:

Help Others
IBAN:AT96 2040 4000 4255 0871
BIC:SBGSAT2SXXX
SPARKASSE SALZBURG
Uplate za one koji posjeduju Paypal:
Ukoliko niste imali prilike pogledati ranije donacije preporučujemo gledanje istih u video prilozima u nastavku teksta, a ukoliko ste zainteresirani da i vi pomognete ili imate posebnu želju obradovati nekog, predlažemo kontakt putem facebook stranice ove organizacije navedenom u ovom tekstu ranije.