Oglasili se iz LIDL-a o mogućnosti dolaska na tržište u BiH

Raškaj: BiH nemarom političara izgubila Lidl
Lidl Loznica

Nakon medijskih napisa o dolasku trgovačkog lanca “Lidl” u BiH, na novinarski upit o potencijalnom dolasku “Lidla” u BiH, naveli su kako konstantno razmatraju potencijalno širenje i analiziraju uslove lokalnog tržišta, ali i potencijal kupaca.

Možemo potvrditi da trenutno analiziramo tržište u BiH – kazali su za N1 i dodali: “Također, trenutno ne možemo komentarisati samu prirodu i realizaciju mogućih aktivnosti u ovom tržištu, niti možemo govoriti o potencijalnim datumima za otvaranje poslovnica.”

Podsjetimo, načelnik općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić govorio je o dolasku poznatog njemačkog lanac “Lidl” u Sarajevo.

Delegacija ‘Lidla’ dolazila je u Sarajevo, jer uskoro planiraju otvoriti poslovnicu njemačkog diskonta i u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Ibrahim Hadžibajrić je na pres-konferenciji s novinarima rekao da je delegacija “Lidla” bila u Ministarstvu privrede Kantona Sarajevo.

U Starom Gradu su tražili lokaciju, a Hadžibajrić im je ponudio nekoliko na razmatranje. Ja sam obavio jedan sastanak po tom pitanju i nadam se da će se to moći privesti kraju ukoliko budemo imali podršku od viših nivoa vlasti, tu, prije svega, mislim na Ministarstvo prostornog uređenja, Zavoda za planiranje i Zavoda za zaštitu kulturno-historijskih spomenika – kazao je Hadžibajrić.

Nije želio otkrivati lokacije na kojima bi se moglo graditi. Ja sam njima jutros rekao za jednu, odnosno dvije lokacije, ali ne bih ništa iznosio javno dok ne budem imao odgovore iz jednog i drugog zavoda – kazao je Hadžibajrić.