Izbori u Srebrenici protiču mirno dok je u Doboju ponovno kupovina glasova

0

Proces glasanja na svim biračkim mjestima na području opštine Srebrenica protiče mirno i za sada nisu evidentirani događaji koji bi ugrozili izborni proces, kao i bezbjednosnu situaciju, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Sve aktivnosti na terenu prati Štab Policijske uprave Zvornik “Izbori 2021”.

Na nekim biračkim mjestima, na kojima je veći broj upisanih u birački spisak, formirani su redovi zbog identifikacije birača, ali nema gužvi i poštuju se epidemiološke mjere, odnosno fizička distanca i upotreba zaštitnih maski.

U Srebrenici se danas održavaju ponovljeni izbori mjesta za načelnika i Skupštinu opštine.

Glasanje će biti obavljeno na 28 biračkih mjesta od kojih 26 redovnih i dva za glasanje birača u odsustvu u Gradačcu i Živinicama.

 

Policijskoj stanici Doboj 1, oko 8.45, iz političkog subjekta PDP-a prijavljeno je da je na biračkom mjestu u Podnovlju njihovom posmatraču prijećeno prilikom glasanja, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Kako je navedeno u saopštenju, policijski službenici su utvrdili da nije dolazilo do narušavanja javnog reda i mira te da  posmatraču PDP-a nisu dali stolicu, nakon čega se isti odjavio sa biračkog mjesta, a potom zaražio ljekarsku pomoć u dobojskoj bolnici, gdje je upućen na Odjeljenje neuropsihijatrije dobojske bolnice.

Dobojskoj policiji je, takođe, prijavljeno iz Koalicije NVO “Pod lupom” da se u Ulici kralja Aleksandra u Doboju, u jednom ugostiteljskom objektu koji se nalazi u blizini biračkog mjesta “Čitaonica” kupuju glasovi.

“Po navedenom su postupili policijski službenici prilikom čega su utvrdili da u navedenom slučaju nema elemenata prekršaja niti krivičnog djela”, pojasnili sui z PU Doboj.

Podsjećamo, Doboju se odvijaju ponovljeni lokalni izbori.