Ponovo aktivan serijski ubica strujomjera iz Loznice, korišten prigušivač!?

0
FOTO: Loznicke novosti

Posle višemesečne pauze još uvek nepoznati strelac ponovo je ovih dana bio u akciji, a ovoga puta cilj su bila brojila na izdvojenim mernim mestima u Klupcima.

Prema saznanjima portala LN, ukupno je ustreljeno 27 brojila, a upućeni kažu da je ”rukopis” nepromenjen, niko nije ništa ni video ni čuo iako se i ova merna mesta nalaze u blizini kuća.

Prilikom poslednjeg očitavanja strujomera nije bilo ništa uočeno da bi nekoliko dana kasnije najpre bilo okriveno da je upucano 21 brojilo, a par dana kasnije još šest, nešto dalje. Policija je obavila uviđaj, a sve je isto kao i u prethodnim slučajevima.

Onaj ko ovo radi pojavio se posle nešto duže pauze, prethodno je upucavanje učinio pre nekoliko meseci. Sve je, saznajemo, identično kao i u prethodnim upucavanjima strujomera kao i to da je još uvek zagonetka ko i zašto ovo radi. Iz Elektrodistribucije u Loznici nezvanično je potvrđeno da je upucavanja bilo, a o ovom događaju niko se nije zvanično oglasio. Podsetimo, prva pucanja u strujomere bila su početkom februara 2019. kada su otkrivena po 22 oštećena brojila na više lokacija u Loznici i Banji Koviljači, a posle toga ista priča ponavljala se u Klupcima, Trbušnici i Lozničkom Polju.

Zvaničnog odgovora na pitanje ko i zašto upucava brojila još uvek nema. Inače, broj upucanih strujomera premašio je 220 komada, a pričinjena šteta je višemilionska.