Ministar Ramić posjetio Križeviće, obišao radove na fiskulturnoj sali i prostorije UG PiK-a

0
Ministar Ramić posjetio Križeviće, obišao radove na fiskulturnoj sali i prostorije UG PiK-a

Federalni ministar za raseljene osobe i izbjeglice posjetio je naselje Križevići kod Zvornika. Zajedno sa predsjednikom Skupštine grada Zvornik Mensurom Selimovićem ministar Ramić obišao je fiskulturnu salu u izgradnji u Križevićima.

Ministar Ramić zadovoljan je radovima koji su urađeni do sada. Ministar je izrazio nadu da će u ovoj godini biti mogućnosti da se projekat završi i uspješno privede kraju.

“Pomoć za izgradnju fiskulturne sale u Križevićima najavljivali su mnogi, ali za sada je samo ministarstvo za raseljene osobe i izbjeglice finansijer svih radova. Pandemija korona virusa i  smanjenje prihoda usporili su izvođenje radova na ovom projektu. Nadam se da će ova godina biti lakša od prethodne, kako bi ovaj i druge važne projekte priveli kraju. Federalno ministarstvo radi sve što je u interesu povratničkih zajednica”, rekao je Ramić prilikom obilaska fiskulturne sale.

Predsjednik Skupštine grada Zvornik Mensur Selimović je poslije toga ministra upoznao sa projektom izgradnje poslovnog centra u Križevićima. Višefunkcionalnu zgradu u Križevićima gradi Velija Nukičić koji vlastita sredstva investira u mjestu svog rođenja. Nukičić je uspješan privrednik koji posluje u Njemačkoj, a dio svog profita odlučio je uložiti u svoje mjesto.

Nakon kupovine zemlje u centru naselja Križevići Nukičić je reigstrovao i kompaniju za rentanje automobila, a u planu je da u sklopu zgradu bude nekoliko zanatskih radnji. Ministar Ramić pozvao je Nukičića, ali i sve druge koji žele istinski investirati u povratničkim sredinama da se obrate ministarstvu kako bi se našao modus da se takvi projekti podrže.

U prostorijama Udruženja građana porijeklom iz Križevića (UG PiK), ministar Ramić i predsjednik Selimović družili su se članovima ovog udruženja.