Hapšenje 36-godišnjeg muškarca iz Loznice zbog sumnje da je automobilom ubio ženu u Tršiću, a potom pobjegao

0
Uhapšen 38-godišnjak iz Zvornika prilikom pokušaja prelaska granice na Rači
FOTO: Ilustracija

Loznička policija uhapsila je muškarca (36) iz Loznice, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

Kako je navedeno u večerašnjem saopštenju PU Šabac sumnja se da je on, 28. januara ove godine u mestu Voćnjak, upravljajući automobilom izazvao saobraćajnu nezgodu u kojoj je poginula žena (62) iz okoline Loznice, a potom pobegao sa lica mesta. Intenzivnim radom policija je posle nezgode identifikovala automobil koji je po nalogu tužilaštva poslat na veštačenje kako bi se utvrdilo da li je je reč o vozilu koje je učestvovalo u saobraćajnoj nezgodi. Nakon završenog veštačenja i utvrđivanja činjeničnog stanja, policija je, po nalogu tužilaštva, uhapsila osumnjičenu osobu.

Po nalogu lozničkog Osnovnog javnog tužilaštva u Loznici, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu, saopšteno je iz policije.

Podsetimo, za sutra je u 12 časova najavljen protestni skup ispred zgrade Osnovog javnog tužilaštva u Loznici građana nezadovoljnih dosadašnjim tokom istrage u vezi sa pogibijom Ivanke Mićić (62) na putu Loznica – Tršić, koja je 28. januara oko 20.15 sati udarena automobilom, a vozač je pobegao sa mesta nesreće.