Predsjednik SDA u Sapni promijenio dres i prešao u PDA

0

Za odluke koje je predložio Pokret demokratske akcije i njihovi koalicioni partneri juče je glasao i dojučerašnji predsjednik OO SDA Sapna Salim Husejnović i to kao predsudna, jedanaesta ruka.

Dosadašnja većina od 11 vijećnika u Općinskom vijeću Sapna, koju su činili vijećnici koalicije SBiH-SDA-DF, više ne postoji.

To je bilo vidljivo prilikom usvajanja dnevnog reda jučerašnje sjednice, kada je doskorašnji predsjednik SDA Sapna Salim Husejnović, glasao za dopunu dnevnog reda, zajedno sa vijećnicima PDA, SBB-a i SDP-a.

Za govornicom je Husejnović i prije glasanja potvrdio da je on 11-ta ruka nove većine, kazavši da je to njegov odgovor na prošlu sjednicu OV, na koju podsjećamo nije došao vijećnik SDA Zekerijah Smajlović. Husejnović je, prije nekoliko dana, podnio ostavku na mjesto predsjednika OO SDA Sapna. Podsjećamo Zekerijah Smajlović nije napustio SDA, nije na sjednicama općinskog vijeća glasao za prijedloge PDA i načelnika općine. Husejnović je još jedan u nizu bivših predsjednika i lidera SDA u Sapni koji je promijenio politički dres nakon što je prestao biti prvi u ovoj stranci na lokalnom nivou.

Najviše rasprave na sjednici vođeno je prilikom razmatranje Odluke o imenovanju predsjednika i članova komisija Općinskog vijeća kao stalnih radnih tijela.

Poslušajte izvještaj i radio Glas Drine iz Sapne klikom na link u nastavku https://rtvglasdrine.com/vijesti/dojucerasnji-predsjednik-oo-sda-sapna-podrzao-vijecnike-pda-i-njihovih-koalicionih-partnera-kao-predusdna-ruka-u-vijecu/ 

(Glas Drine/Zvornicki.ba)