Privremeno oduzeta četiri vozila zbog ukupnog duga od 57.610 KM

0

Pripadnici Policijske uprave Zvornik , tokom februara mjeseca privremeno su oduzeli četiri automobila od vozača koji su provjerom u Registru novčanih kazni imali ukupni dug od 57.610 KM, a upravljali su vozilima bez odgovarajućih isprava.

Prema podacima ove uprave, automobil Alfa romeo privremeno je oduzet od Zvorničanina čiji je dug iznosio od 25.185 KM i koji je upravljao vozilom bez vozačke dozvole, a potom je slična situacija bila i sa građaninom iz Milića kome je privremeno oduzet automobil škoda a čiji je dug iznosio 25.375 KM.

Nakon toga privremeno su oduzeta još dva putnička automobila , „Škoda” i“ Golf „ od dva Zvorničanina . Izvršenom kontrolom utvrđeno je da je jedno lice upravljalo vozilom bez važeće vozačke dozvole,a u drugom slučaju prije sticanja prava na upravljanje. Provjerom u Registru novčanih kazni utvrđen je dug u iznosu od 1.530 odnosno 5.520 KM.

Načelnik Sektora policije u Policijskoj upravi Zvornik Dražan Erkić rekao je da Zakon o prekršajima Republike Srpske obavezuje policiju da postupa u skladu sa propisima i da može privremeno da oduzme vozilo, ukoliko u javnom saobraćaju zateknu osobu da upravlja automobilom, a da pri tom ima neizmiren novčani dug. On je naglasio da se u ovakvim slučajevima vozilo privremeno oduzima bez obzira da li je vozač vlasnik automobila ili je vozilo pozajmio od neke druge osobe. Policijska uprava Zvornik nastaviće i u narednom periodu da vrši kontrolu i da sankcioniše one vozače koji ne poštuju pravila u saobraćaju propisana Zakonom o pekršajima Republike Srpske , rekao je Erkić. On je podsjetio da policija, nakon privremenog oduzimanja vozila, protiv nesavjesnih vozača podnosi zahtjeve za pokretanje prekršajnog postupka kod nadležnih sudova.