Za podršku ženama koje imaju biznis ideje do 6.marta otvoren konkurs kompanije Bingo i partnera

0

Povodom 8.marta kompanija Bingo sa partnerima, već šestu godinu zaredom organizuje društveno odgovorne projekte. Organizatori projekta pozivaju sve zainteresovane žene da apliciraju za sredstva do 6.marta , nakon čega će komisija imenovana od strane organizatora izvršiti predselekciju projekata, a potom će javnost moći online glasati za odabrane projekte.

„Zahvaljujući našim partnerima, te brojnim prijateljima projekta, ove godine smo osigurali 17 hiljada KM za podršku ženama koje imaju biznis ideje. Dodjeljujemo grantove od 7.000, 5.000, 3.000, te dva granta od po 1.000 KM, kaže Tatjana Paunoski, PR i marketing menadžerice kompanije Bingo.

Ona dodaje da je poziv otvoren za sve žene koje žele pokrenuti biznis ili obrt, te one koje su ga pokrenule u ovoj godini, a žele ga unaprijediti. Mogu se prijaviti dame koje žele otvoriti kozmetički salon, one koje žele kupiti plastenik ili se baviti stočarstvom, ali i bilo kojim drugim poslom. Važno je da su to žene koje imaju ideje, slijede svoje snove, a koje vjeruju da će im naši grantovi pomoći da ih ostvare“, kaže Paunoski.

I svi kupci mogu doprinijeti projektu kupovinom posebno označenih artikala koji su u akcijskoj ponudi povodom Dana žena.