Zvorničanin zadobio teže povrede u saobraćajci kod Laktaša, povrijeđeni završili na UKC Banja Luka

0
Zvorničanin zadobio teže povrede u saobraćajci kod Laktaša, povrijeđeni završili na UKC Banja Luka
FOTO: Ilustracija-Arhiv

Dvije osobe koje su se nalazile u „opel korsi“ koja je ovog ponedjljka učestvovala u saobraćajnoj nesreći u Jakupovcima su teško povrijeđene i smještene su na UKC Republike Srpske, potvrđeno je u PU Banjaluka.

Oni su pojasnili da se nesreća dogodila juče oko 15.10 časova na magistralnom putu Gradiška-Laktaši-Banjaluka.

– Do nezgode je došlo kada su se sudarili „BMW“ kojim je upravljao P. Z. iz Banjaluke i „opel korsa“ koju je vozio D. Č. iz Prnjavora. U „korsi“ na mjestu svozača se nalazio Č. O. iz Zvornika. Vozač i suvozač iz „korse“ su teško povrijeđeni i prevezeni u UKC RS – rekli su u policiji.

Prema pričama očevidaca, “BMW” se od sudara prevrnuo na krov.

Zdravstveno stanje osobe čiji su inicijali D.Č. (26), teško povrijeđenog u saobraćajnoj nesreći na području Laktaša, trenutno je stabilno, a druga povrijeđena osoba Č.O. (26) je operisan i u svjesnom je stanju, ali su sve dalje prognoze preuranjene.

Saopšteno je ovo iz Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske prethodnog dana.

Prnjavorčanin D.Č. je hospitalizovan u Klinici za torakalnu hirurgiju, a prema riječima njenog načelnika Marka Kantara zadobio je povrede glave, grudnog koša i stomaka.

– Pacijent je zbrinut, urađena mu je kompletna dijagnostika, a njegovo zdravstveno stanje je trenutno stabilno – naveo je Kantar.

Č.O. iz Zvornika je hospitalizovan na Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje, a prema riječima načelnika ove klinike Dragana Rakanovića, zadobio je povredu glave, grudnog koša, stomaka i prelom karlične kosti.

– Operativno je zbrinut, svjestan, a sve dalje prognoze u vezi sa zdravstvenim stanjem ovog pacijenta su preuranjene – rekao je Rakanović.

Iz UKC su podsjetili da su ovi pacijenti zbrinuti juče nakon što su sanitetskim vozilom Doma zdravlja Laktaši dovezeni u Urgentni centar UKC.

Mladići su juče teško povrijeđeni u saobraćajnoj nesreći u mjestu Jakupovci kod Laktaša na magistralnom putu Gradiška-Banjaluka.

U nesreći su učestvovali osoba čiji su inicijali P.Z. iz Banjaluke koje je vozilo automobil “BMW” i D.Č. iz Prnjavora koje je upravljalo vozilom “opel korsa”, a u kojem se kao suvozač nalazilo lice Č.O. iz Zvornika.