Bošnjački odbornici u Srebrenici ipak će prihvatiti osvojene mandate

0
Bošnjački odbornici u Srebrenici ipak će prihvatiti osvojene mandate

Izabrani odbornici, kako je dogovoreno na sastanku u Sarajevu, prihvatit će osvojene mandate u Skupštini općine Srebrenica.

To je za politicki.ba potvrdio aktuelni zamjenik načelnika Srebrenice Hamdija Fejzić, član Inicijative „Moja adresa: Srebrenica“ koji je na posljednjim lokalnim izborima osvojio mandat u Skupštini općine u Srebrenici.

„U Sarajevu je juče održan jedan veoma konstruktivan sastanak kome su prisustvovali čelni ljudi skoro svih političkih partija sa sjedištem u Sarajevu, kao i najviši predstavnici Islamske zajednice BiH. Zaključeno je da bojkot rada Skupštine ne doprinosi stvaranju boljih uslova za život Bošnjaka u Srebrenici, već da odbornici trebaju prihvatiti mandate kako bi se za prava Srebreničana, posebno onih koji žive u Srebrenici Bošnjaka koji žive u Srebrenici borili kroz institucije sistema“, kazao nam je neposredno nakon sastanka Hamdija Fejzić.

U Skupštini općine Srebrenica Bošnjacima je, nakon što su bojkotirali ponovljene izbore, pripalo 6 mandata, dok su na redovnim izborima u novembru 2020. godine bili osvojili 9 mandata.

Kako će teći dogovori sa strankama srpskog bloka u Srebrenici oko raspodjele funkcija u narednom mandatu, ostaje da se vidi.