Danas u RS počela masova vakcinacija

0

Alen Šeranić, ministar zdravlja Republike Srpske, najavio je da od danas u Republici Srpskoj počinje masovnija vakcinacija protiv korona virusa.

“20.000 doza ruske vakcine je stiglo prošle ili ove sedmice, sljedeće sedmice imamo najavu za sljedeći 20.000 doza. Sugerisano je da kontinuirano sedmično dobijamo veće količine vakcine. Mi sutra već ulazimo u masovniju vakcinaciju”, najavio je Šeranić.

Podcrtao je da građani moraju više poštovati mjere kako bi se epidemiološka situacija stavila pod kontrolu.

“Kada govorimo o sezoni skijanja, ako uzmete podatke koje smo gledali od perioda najvećeg broja zaraženih lica, od novembra, imali smo konstatan pad sve do prve sedmice marte. Bila je sezona skijanja i nije bilo povećanja broja lica koja su bila zaražena.

Kretanje stanovništva je moglo dovesti do rasta, jer je veći broj lica koja se kreću i više komuniciraju. U lokalnim zajednicama evidentno je da vidimo porast incidence u Banjaluci za skoro duplo te porast u okolini samog Sarajeva. S obzirom na blizinu i prlivanje epidemije iz jednog grada u drugi”, rekao je Šeranić.

“Definitivno se malo uspavali na nivou lokalne zajednice i definitivno se to mora promijeniti”, dodao je ministar Šeranić, gostujući na N1.