Drina Princip srušila lidera, borba za Premijer ligu realna

Ekipa Drina Princip postigla je i desetu prvenstvenu pobjedu. U Zvorniku je pobijeđena vodeća ekipa Budućnosti iz Bijeljine rezultatom 73:65. Po četvrtinama je bilo 25:14,14:24, 18:18 i 16:9.

Iako oslabljeni neigranjem kapitena Savanovića, te Cvijića i Mihajlovića, koji su odavno van stroja, Zvorničani su veoma dobrom igrom nadvisili Bjeljince i obzirom na povoljan raspored u preostalih pet kola stekli velike izglede da se plasiraju u pej of.

Prva čevrtina počela je furiozno za domaću ekipu koja je povela za 8:0 koševima Kneževića i Hadukovića. Trener gostiju Dario Čojić, zatražio je tajm-aut, ali se gosti nisu mogli ni približiti domaćinu, pa je prva četvrtina završena sa 11 poena prenosti.

Gosti su postali agresivniji u drugim dijelu igre, a domaći su promašivali izgledne prilike, pa je druga četvrtina završena sa deset poena prednosti za goste koji su na poluvremenu stigli na svega jedan poen minusa.

Treća četvrtina, bila ranopravna i završila se sa 18:18.

Već na početku posljednjeg perioda, domaći koševima Radosavljevića i Kovačevića idu na plus pet kada je bilo 61:56. Veoma dobrom igrom Bogičevića, Hajdukovića i Kneževića na pet minuta do kraja, Drina Prncip stiže do plus deset što je bilo najviše vođstvo domaćih u ovoj utakmici.

Najefikasniji u redovima Drina Principa bio je Dušan Knežević sa 14 poena. Hajduković je dodao 13, a Bogičević i Matić po 12 poena.

Srđan Kovačević i Stefan Radosavljević su postigli po devet, a četiri poena je upisao Tanasilović.

Kod gostiju najefikasniji je bio Jovanović sa 16 poena, a Peljto i Blagovčanin su postigli po 12.

U idućem kolu Druna Princip je slobodna. Do kraja prvenstva gostuje Slobodi i Student Igokei, a domaćin je ekipama Mladost Buldogs i Rogatici.