Sidran i Hhadžihafizbegović zajedno u projektu: PRIPREMA SE FILM ‘U ZVORNIKU JA SAM OSTAVIO SVOJE SRCE’

Kultna predstava Kamernog teatra 55 "U Zvorniku ja sam ostavio svoje srce" autora Abdulaha Sidrana, uskoro će dobiti i svoju filmsku verziju.

0
Sidran i Hhadžihafizbegović zajedno u projektu: PRIPREMA SE FILM ‘U ZVORNIKU JA SAM OSTAVIO SVOJE SRCE’

Zapravo, scenarij za istoimeni film, naš uvaženi akademik, proslavljeni književnik i scenarista najboljih bh. filmova, Abdulah Sidran, napisao je davno, a kako saznaje Faktor.ba, došlo je vrijeme da iz njegove ladice “pređe” na filmski set.

Kao i u predstavi, glavnu ulogu u filmu, utjelovit će najnagrađivaniji bh. glumac Emir Hadžihafizbegović. Autorski tim, kao ni ostatak glumačke postave još uvijek nije poznat, pa ni kada će “pasti” prva klapa.

Podsjetimo, remek djelo “U Zvorniku ja sam ostavio svoje srce” govori o samom početku rata u BiH, o mučnoj golgoti koju su ljudi iz istočne Bosne prolazili samo radi razlike u imenu i prezimenu. O nadi i beznađu. Radnja drame odvija se u Zvorniku, pred sami početak rata. Rudo, nastavnik muzike i horovođa, je amater dirigent koji sanja da jednog dana napiše simfoniju o rijeci Drini, inspirisan Smetaninom “Vltavom”.

Prilikom povratka s jednog takmičenja školskih horova Rudo, nastavnik muzike i horovođa, amater dirigent, svoje učenike šalje natrag u Sarajevo, a on svraća u svoj rodni Zvornik…