Dio centra Zvornika za vikend bude zatrpan smećem, komunalci reagovali nakon negodovanja stanara (FOTO)

0
Dio centra Zvornika za vikend bude zatrpan smećem, komunalci reagovali nakon negodovanja stanara (FOTO)
Naselje Grobnice

Mještani naselja Grbonice negodovali su zbog odvoza smeća iz njihovog naselja, konkretno Radničke ulice nakon čega su radnici AD „Vodovod i komunalije“ iz Zvornika reagovali i odvezli smeće odma u ponedjeljek prvog radnog dana u sedmici prije šest sati. Iz komunalnog su najavili postavljanje dodatnih kontejnera u ovom naselju kako bi trajno riješili ovaj problem.

– Problem nastaje u danima vikenda kada se nakupi dosta smeća u kontejnerima, ali i oko njih, jer se smeće odvozi dva puta sedmično. Mislimo da je malo 4 kontejnera na oko 100 stanova u ovom dijelu naselja još ako se tome doda i dobar dio privatnih kuća – napisali su nam mještani ovog naselja.

Jedan od mještana je tražio od nadležnih  da sve privatne kuce, konkretno mislim na Grobnice, OBAVEZNO POSJEDUJU kante za smeće, a da to bude obaveza svima.

Direktor preduzeća Jovan Tomić se zahvalio građanima ovog naselja koji su ukazali na problem sa uvećanim količinama smeća te dodao da oni, obzirom na tempo izgradnje i konfiguraciju terena u Zvorniku, čine sve da povećaju broj kontejnera te će već sutra biti postavljen još jedan u ovoj ulici.

Dio centra Zvornika za vikend bude zatrpan smećem, komunalci reagovali nakon negodovanja stanara (FOTO)
FOTO: Prije i poslije intervencije komunalnog

– Veoma je teško naći nove lokacije za kontejnere, ali ćemo sutra postaviti još jedan u ovoj ulici. Zaista se trudimo da povećamo broj kontejnera, ali, što smo i ranije isticali, problem su mjesta gdje ćemo ih postaviti. Drugi problem u naselju Grobnice su parkirana vozila te je nekada fizički teško doći do samih kontejnera. Isti problem imamo na bar još tri lokacije u gradu, u ulici ka sportskoj dvorani gdje kamion bukvalno jedva prođe da ne ošteti parkirana vozila, potom kod tržnog centra „Tropik“ i na skretanju prema B-blokovima kod zelene pijace. Meni je drago da građani na ovaj način sarađuju i ukazuju na naš rad kako bismo unaprijedili kvalitet usluge – istakao je Tomić za portal Infobirac.net