Starica smrtno stradala gaseći požar niskog rastinja

Starica smrtno stradala gaseći požar niskog rastinja
FOTO: Ilustracija

Starija ženska osoba inicijala Ć.B. (rođena 1936.godine) smrtno je stradala danas u požaru niskog rastinja u naselju Đape. Naime, pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice (PVJ) Tuzla izašli su na teren nešto prije 13:00 sati i prilikom gašenja požara niskog rastinja pronađeno je izgorjelo tijelo pomenute ženske osobe.

Kako su za RTV 7 kazali u PVJ Tuzla, žena je vatru zapalila čisteći njivu, a potom je najvjerovatnije pala u nesvijest usljed udisanja dima, nakon čega ju je zahvatio požar. Na teren je izašla i Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla, čiji su uposlenici konstatovali smrt, kao i pripadnici MUP-a TK, koji su izvršili uviđaj, kazao je Azur Šehanović, komandir smjene u Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici Tuzla.

Osim pomenutog, tuzlanski vatrogasci intervenisali su odmah potom i pri gašenju drugog požara niskog rastinja, nedaleko od prve lokacije, tačnije u naselju Mandići, gdje je čisteći njihu vatru zapalio stariji muškarac. Isti je tom prilikom zadobio lakše povrede. | Preuzeto sa: