Sestre Popović iz džudo kluba “Sokolovi” Zvornik okitile se šampionskim titulama na Prvenstvu RS-a za seniore

Sestre Popovic sampionskim seniorskim titulama donjeli prvo mesto u generalnom plasmanu ekipi Sokolova

0
Sestre Popović iz džudo kluba
FOTI: Šampioni iz Zvornika

Na Prvenstvu Republike Srpske održanom 14.03.2021. godine u Banja Luci ženska seniorska ekipa se okitila titulom najbolje ekipe u Republici Srpskoj u generalnom plasmanu.

Prevagu u rezultatu su zasigurno donjele sestre Popović, Nikolina i Sandra koje su osvojile zlatne medalje u kategoriji -48 kg odnosno -52 kg.

Nikolina je ostvarila tri pobede iponom i na taj način došla do šampionske titule, dok je sestra Sandra imala meč manje, ali je u finalu pobedila sjajnu takmičarku Miu Zurovac koja je višestruka čampionka Republike Srpske i BiH.

U rezultatu seniorki učestvovale su Magdalena Zekić, osvojivši bronzanu medalju u najmasovnijoj ženskoj kategoriji -57kg, Savic Andrea u kategoriji -78 kg i Anastasija Memedović koja je osvojila peto mesto.

“Sokolove” devojke su osvojile prvo mesto u konkurenciji 40 klubova u Republici Srpskoj, rekao je Rajko Mirković podpredsjenik UO “Sokolovi” Zvornik.

Skromne sestre Popović, kratko su prokomentarisale svoj uhspjeh riječima:

“U generalnom plasmanu biti prvi za Seniorke na nivou Republike Srpske je veliki rezultat. Nastavit ćemo raditi i trenirati još jače i bolje.”

Čestitke na odličnim rezultatima zvorničkim “Sokolovima” upućuje i redakcija portala Zvornicki.ba.