Zvornički “Parking-krkani” nastavljaju ugrožavati sigurnost u saobraćaju

Zvornički "Parking-krkani" nastavljaju ugrožavati sigurnost u saobraćaju

Nakon objavljenog teksta o pojavi “Parking-krkana” u Zvorniku koji direktno ugrožavaju sigurnost u saobraćaju došlo je do obustave parkiranja na magistralnom putu kod semafora na izlazu iz Zvornika prema Diviču.

Nakon nekoliko dana kontinuiranog pisanja kazni zbog nepropisnog parkiranja automobila od strane saobraćajne policije, smanjio se broj, skoro pa je nestalo automobila koji su parkirani na magistralnom putu Zvornik-Sarajevo na dionici kod semafora na izlazu iz grada Zvornik.

Nažalost jutros je ponovo primijećena ova pojava na istoj putnoj dionici uz parkirane automobile na magistralnom putu, primijećeni su i automobili koji se parkiraju na ovoj raskrsnici tik ispred semafora na izlazu iz grada.

Zvornički "Parking-krkani" nastavljaju ugrožavati sigurnost u saobraćaju
FOTO: Parkiran automobil

Pored parkiranja na magistralnom putu kod semafora na izlazu iz Zvornika, učestala je pojava “Parking krkana” na magistralnom putu pored autobuske stanice u Zvorniku. Skoro svima koji voze kroz Zvornik zasigurno se desilo da izbjegavaju udar ili “češanje” od parkirane autombile na magistralnom putu u ovom dijelu Zvornika kada iz suprotnog pravca naiđe teretno vozilo.

Zvornički "Parking-krkani" nastavljaju ugrožavati sigurnost u saobraćaju

Teško je razumijeti ljude koji se odluče svoj automobil parkirati na magistralni put, ili na raskrsnici tik ispred semafora. Pored izlaganja svog automobila direktnom udaru drugog vozila, direktno se ugrožavaju i svi učesnici u saobraćaju i pitanje je vremena kada će se desiti tragedija zbog neodgovornosti pojedinaca koji se očigledno nedovoljno kažnjavaju zbog kršenja saobraćajnih propisa i ugrožavanja sigurnosti u saobraćaju.