ZVORNIK: U narednom periodu kontrola nepropisno parkiranih vozila

0
Na području Zvornika u maju mjesecu jeftinije mjesečne autobuska karte za sve učenike
FOTO: Zvornicki.ba

Načelnik Sektora policije Dražan Erkić,  je na danas održanoj konferencij za štampu apelovao na građane Zvornika, vozače da kao savjesni učesnici u saobraćaju svoja vozila  propisno  parkiraju  i  na mjesta koja su za to predviđena. On je najavio da će policijski službenici u narednom periodu pojačati svoje aktivnosti sa posebnim akcentom na nepropisno parkiranje u samoj gradskoj zoni,  u blizini objekata i institucija koje su od posebnog značaja .

Erkić se tokom konferencije  osvrnuo i na migrante,  te rekao da je  na području Policijske uprve Zvornik u februaru registrovano 20  ilegalnih migranata.  „Svih  migranti  bili su punoljetni muškarci, od kojih je jedno bilo maloljetno “, rekao je Erkić.   On je dodao da u februaru  nije registrovano ni jedno krivično djelo koje su počinili migranti, niti je bilo krivičnih djela ili prekršaja u kojima su migranti bili žrtve.

Kada je u pitanju bezbjednost saobraćaja prema njegovim riječima, u februaru  su  na području Policijske uprave Zvornik registrovane 43 saobraćajne nezgode, što je manje za dvije  nezgode u odnosu na isti mjesec prethodne godine.  Od ukupnog broja  nezgoda, devet je bilo  sa nastradalim licima  – od čega dvije saobraćajne nezgode  sa teže, a sedam sa lakše povređenim licima , dodao  je Erkić . On je rekao da je  u februaru  kontrolisano 1174 vozača i vozila, dok su  izdata 1.298  prekršajna naloga.   Iz saobraćaja je isključeno 21 vozilo  i 83 vozača , rekao je Erkić i dodao da je  61 vozač isključen zbog vožnje pod uticajem alkohola, dok su osam  vozača  isključena iz saobraćaja zbog odbijanja da se podvrgnu testu na prisustvo opojnih droga u organizmu.

Najdominantniji uzrok saobraćajnih nezgoda je nedržanje odstojanja između vozila  što je bio uzrok  devet saobraćajnih nezgoda, rekao je  načelnik Sektora policije  PU Zvornik.

Načelnik  odeljenja opšteg kriminaliteta u Sektoru kriminalističke policije PU Zvornik  Srpko Milošević  rekao je da su  u proteklom mjesecu  registrovana 43 krivična djela,  što je za tri više  nego u istom periodu  prošle godine.  Zbog izvršenja ovih krivičnih djela nadležnim tužilaštvima podnijet je 41 izvještaj protiv 43 lica ,“, rekao je Milošević. On  je dodao da je od 43 registrovana krivična djela,  37 bilo  iz  oblasti opšteg kriminaliteta, , deset iz oblasti   zloupotrebe opojnih droga , a četiri iz oblasti privrednog kriminaliteta u kojima  pričinjena matrijalna šteta iznosi 117. 851 KM.