U Zvorniku uhapšen pedesetogodišnjak kojeg potražuje Sud zbog teške krađe

U prethodnim danima Granična policija države Bosne i Hercegovine uhapsila je nekoliko lica koja su pokušala preći preko graničnih prelaza. U nastavku pročitajte gdje su se sve desila lišavanja slobode

0
Uhapšen 38-godišnjak iz Zvornika prilikom pokušaja prelaska granice na Rači
FOTO: Ilustracija

Službenici JGP Zvornik, 16. marta 2021., lišili su slobode D.K. (1971.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku zbog krivičnog djela „teška krađa“. Državljanin Republike Srbije je kontroliran na izlasku iz BiH na Graničnom prijelazu za pogranični promet Zvornik i predat službenicima Policijske stanice Ugljevik MUP-a RS.

Otkrivene osobe prema potragama sudova i policije

Službenici JGP Gradiška, 18. i 16. marta 2021., lišili su slobode dvojicu državljana BiH na osnovu raspisanih potraga prilikom ulaska u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradina. Za N.A. (1993.) je ustanovljeno da ga potražuje Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona zbog krivičnog djela „obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti“, dok je za J.M. (1984.) utvrđeno da je za njim Policijska stanica Lauš Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisala potragu zbog krivičnog djela „utaja“. N.A. je predat službenicima Sudske policije Odžak, a J.M. službenicima PS Lauš.

Službenici JGP Bijeljina, 17. marta 2021., lišili su slobode M.M. (1965.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Popovi i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Službenici JGP Velika Kladuša, 17. marta 2021., predali su H.T. (1997.) službenicima Policijske uprave Prijedor, nakon što je ustanovljeno da je za njim spomenuta uprava raspisala potragu zbog krivičnog djela „teška krađa“. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Velika Kladuša.