U Zvorniku 11 novozaraženih korona virusom, preminula dva lica iz Vlasenice i jedno iz Milića pozitivni na KOVID-19

U protekla 24 časa u Republici Srpskoj testirano je 1.237 laboratorijskih uzoraka, novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 376 osoba, a preminulo je 16 oboljelih. Radi se o 186 muških i 190 ženskih osoba, od kojih je 49 mlađe, 222 srednje i 105 osoba starije životne dobi.

0
U Zvorniku 11 novozaraženih korona virusom, preminula dva lica iz Vlasenice i jedno iz Milića pozitivni na KOVID-19
FOTO: Ilustracija

 

Prema mjestu prebivališta, 125 osoba je iz Banjaluke, 38 iz Bijeljine, 31 iz Trebinja, 23 iz Gradiške, 14 iz Gacka, po 13 iz Istočnog Novog Sarajeva, 12 iz Istočne Ilidže, 11 iz Zvornika, deset iz Rogatice, po osam iz Bileće, Sokoca i Foče, sedam iz Kozarske Dubice, po šest iz Višegrada i Laktaša, po pet iz Srpca i Čelinca, po četiri iz Dervente, Novog Grada i Šipova, tri iz Bratunca, po dvije iz Istočnog Starog Grada, Mrkonjić Grada i Prijedora i po jedna iz Donjeg Žabara, Kalinovika, Kneževa, Kotor Varoša, Milića, Modriče, Nevesinja, Srebrenice, Teslića, Trnova, Ugljevika i Han Pijeska.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo RS prijavljeno je 16 smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o osobama srednje i starije životne dobi od kojih su četiri osobe iz Banja Luke, tri iz Prijedora i Bijeljine, dvije iz Vlasenice i po jedna iz Foče, Višegrada, Milića i Gradiške.