MUP KANTONA SARAJEVO OTKRIO DETALJE PUCNJAVE U NASELJU ALIPAŠINO POLJE: Brat Bube Corellija odbio hospitalizaciju nakon što je ranjen…

0
U Sarajevu je sinoć u 19:27 sati došlo do upotrebe vatrenog oružja, a tom prilikom jedna osoba zadobila je lakše tjelesne povrede, navodi se u izvještaju MUP-a Kantona Sarajevo.

– Dana 19. 3. 2021. godine u 19:27 sati, Četvrta PU – PS Novi Grad obaviještena je da je na raskrsnici ulica Ive Andrića – IX transverzala, općina Novi Grad, od strane NN lica došlo do upotrebe vatrenog oružja, kojom prilikom je lice M. R. iz Sarajeva u predjelu leđa zadobilo povrede koje su na CUM-u UKC-a Sarajevo od strane doktora konstatovane kao lake tjelesne povrede -stoji u izvještaju MUP-a Kantona Sarajevo.

O navedenom događaju obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je naložio da se zbog osnova sumnje da je izvršeno krivično djelo pokušaj ubistva na licu mjesta izvrši uviđaj i poduzmu sve druge potrebne mjere i radnje, što je uviđajna ekipa MUP-a Kantona Sarajevo i izvršila, navodi se u izvještaju.

olicijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela te na identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Nezvanično, ranjen je Renato Mikac, brat repera Amara Hodžića, poznatijeg kao Buba Corelli, a Mikac je nakon ranjavanja odbio hospitalizaciju.