Većina fudbalera startne postave FK Drina nije prošla omladinske selekcije kluba, upisali još jedan poraz za priključak borbi za opstanak

Odigrane su utakmice 18. kola m:tel I lige Republike Srpske. Na Gradskom stadionu u Gradišci fudbaleri Kozare ugostili su Drinu iz Zvornika i slavili sa 2-0 golovima Batara u 66. i Malbašića u 86. minutu.

0
Većina fudbalera startne postave FK Drina nije prošla omladinske selekcije kluba, upisali još jedan poraz za priključak borbi za opstanak

Po kiši i hladnom vremenu prve minute prolaze u obostranom ispitivanju snaga. Prvi pokušava šutem sa nekih dvadeset metara Popović u 4. minuti, ali lopta odlazi pored gola. Igra se dinamično, ali između šesnaesteraca bez velikih šansi. Pokušava i Drina preko Donevskog i Novakovića, ali njihovi šutevi odlaze pored gola Modića.

U 20. minuti Lolić odlično pronalazi Petkovića, ali njegov šut završava pored gola. Na drugoj strani pokušava Ilić, ali bez preterane opasnosti po gol Modića. U posljednjim minutama prvog poluvremena dvije velike šanse za Kozaru. Lolić izvodi slobodan udarac, Drakulić brani. Igrači Drine izbijaju loptu iz šesnesterca, ali ona ponovo dolazi do Lolića koji jako šutira, a Drakulić uz paradu prstima skreće loptu u korner. Malbašić izvodi korner, lopta dolazi do Lolića koji s peterca šutira prema golu, ali Drakulić brani i ovaj polušaj i na poluvrijeme se odlazi bez promjene rezultata.

Većina fudbalera startne postave FK Drina nije prošla omladinske selekcije kluba, upisali još jedan poraz za priključak borbi za opstanak

I u drugom poluvremenu ne opada ritam igre. Prvi pokušava Lolić, ali njegov šut odlazi pored gola. U 66. minuti slobodan udarac za Kozaru izvodi Malbašić, na njegov centaršut natrčava Batar i glavom šalje loptu u mrežu Zvorničana za vođstvo Kozare od 1-0. Pokušavaju gosti odmah da uzvrate, vješto se okrenuo u šesnestercu Kozare Novaković i šutira posred Modićevog gola, ali je ovaj na mjestu. U 81. minuti mladi Beuk odlično upošljava Petkovića koji jako šutira, ali lopta pogađa golmana Drakulića ispod ruke i staje na putu ka golu, te je izbacuju iz šesnaesterca igrači Drine.

Raspudić natrčava na izbačenu loptu i jako šutira, ali ona odlazi tik pored stative. U 86. minuti Popović je promješao odbranu Drine u njihovo šesnaestercu i sa korner linije vraća loptu u polje, Malbašić natrčava, jako šutira i šalje loptu pored nemoćnog Drakulića za vođstvo Kozare od 2-0. U posljednjoj minuti šansu da poveća vođsvo propušta Beuk koji gubi duel sa Drakulićem. Rezultat se do kraja ne mijenja i fudbaleri Kozare ostvaruju novu pobjedu.

Sljedeće subote 27. 3. 2021. godine gudbaleri Kozare putuju u Derventu, gdje će ih u okviru 19. kola mtel: I lige Republike Srpske ugostiti ekipa Tekstilca.

FK Kozara (Gradiška): Modić S., Petrović O., Raspudić B., Hamzić A., Lolić D. (od 81. min. Veljkić S.), Petković V., Malbašić A., Popović A. (od 88. min. Pepić D.), Kisin V. (od 55. min. euk S.), Batar B., Runić N., trener Žerić N., nisu igrali: Glišić P., Matić B., Jamborčić J., Veljkić Đ.

FK Drina (Zvornik): Drakulić D., Tvrdišić D., Jevtić S., Ristović D., Ilić A., Marković N. (od 77. min.), Zarić J., Babić N., Novaković M., Donevski N. (od 67. min.), Vasić R. trener: Tešić B., nisu igrali: Gajić N., Alić N., Jovanović Lj., Erić D., Damjanović S.