Zvornički ribočuvari uništili četiri mreže na jezeru za jednu noć (VIDEO)

0
Zvornički ribočuvari uništili četiri mreže na jezeru za jednu noć (VIDEO)
FOTO: Print screen

Zvornički ribočuvari sportsko-ribolovnog udruženja “Bistro” nastavljaju sa spriječvanjem ilegalnog ribolova. Prethodnih noći u nekoliko navrata skinuli su veći broj postavljenih mreža na rijeci Drini i Zvorničkom jezeru.

Na snimku iznad, zabilježen je dio akcije uklanjanja postavljenih mreža na jezeru sa lokaliteta nedaleko od Đevanja. Za jednu noć skinuto je četiri mreže ukupne dužine koja prelazi 180 metara i nažalost to nije rijedak slučaj naših aktivnosti, rekao je Marko Mimić, jedan od ribočuvara SRU “Bistro”.

Samo u prethodnom mjesecu skinuli smo sedamnaest mreža od kojih jedna sama iznosila stotinu metara dužine, priča Mimić i dodaje Nažalost u ovom mjesecu broj mreža koje smo zaplijenili i uništili još je veći.

Nastavljamo borbu protiv svih ilegalnih aktivnosti, a pomoć pravih sportskih ribolovaca sa pravom informacijom u ovoj borbi je od ključne važnosti i svima smo zahvalni koji su pomogli da uklonimo što veći broj ilegalnih mreža na našoj Drini i jezeru, rekao je Mimić.

Podsjećamo da je ovogodišnja članska karta za cijelu godinu po cijeni 100 KM, čime postajte punoparavn član u SRU “Bistro”. Ovo je ujedno i dozvola za legalni ribolov koji je zakonski definisan na području teritorija cijelog grada Zvornika.