Medvjed viđen i u Borogovu, a u Papraći ubio i pojeo ovcu i 4 jagnjeta (FOTO)

Mrki medvjed snimljen je nedaleko od porodičnih kuća u naselju Borogovo. Sigurnosne kamere koje su postavili članovi lovačkog udruženja, jutros rano snimili su mrkog medvjeda. Kao što se vidi na fotografiji medvjed prolazi uz samo naselje Borogovo, na nekoliko metara od porodičnih domova.

0
Medvjed viđen i u Borogovu, a u Papraći ubio i pojeo ovcu i 4 jagnjeta (FOTO)

Mrki medvjedi prave ozbiljne probleme u rejonu Velje Glave i Papraće. Šteta nastala zbog upada u stajske objekte prelazi već nekoliko hiljada maraka,  a posljednji se desio juče ujutro u Papraći.

Prema riječima mještana iz Papraće, ovaj put je mečka ubila i pojela čtiri jagnjeta i ovcu u stajskom objektu koji se nalazio tik uz asfaltni put kod lokaliteta šuma Spreča. Pretpostavljaju da je u pitanju više medvjeda, ali da nisu sigurni da li štetu sam čini mečka sa mečićima ili ih ima više jedinki na području Velje Glave i Papraće.

Prema nezvaničnim informacijama pripadnici policije izašli su na lice mjesta i ustanovili pričinjenu štetu na stajskim objektima i sitnoj stoci, ali nisu nadležni po pitanju divljih životinja.

Mještani Papraće, Borogova, naselja u dolini Jošanice i Kamenice u velikom su strahu sa pojačanim mjerama opreza kako bi sačuvali svoju stoku i izvor prihoda u ovim teškim vremenima.

Medvjed ubio više od dvadeset ovaca u dva domaćinstva u Papraći, primijećeni tragovi mečke i dva mečeta

Od ranije je poznato da područje Zvornika služi kao “trasa” migracije mrkog medvjeda između Majevice i Tare. Zašto su medvjedi zastali duži vremenski period na području Zvornika i Šekovića nije još uvijek poznato.