UGOSTITELJI U RS PRELOMILI: “Ne pristajemo na prevare, danas idemo na protest”!

0

Vjerovatno zbog pritiska javnosti, Republički štab za vanredne situacije RS naprasno je donio odluku da od danas otvori bašte u ugostiteljskim objektima. Ugostitelji, ipak, ne odustaju od današnjih protesta u Banja Luci. – Ne želimo da nas više lažu, poručuju ugostitelji.

– Želim da kažem u ime svih ugostitelja da je nama prekipilo. Upalio se crveni alarm. Ne želimo više da slušamo laži, prevare, obmane, dogovore bez dogovora, sastanke koji se uvijek završe lažima – rekao je u izjavi za BN televiziju Miloš Stanišić, član Upravnog odbora Udruženja ugostiteljstva i turzima „HoReCa“.

Stanišić kaže da su pokušali pregovorima koji traju već godinu dana, te da sa svakog sastanka izađu slagani, prevareni, ništa od obećanja ne bude ispunjeno.

– Tek pod pritiskom, kada smo odlučili da izađemo na proteste, Republički štab nas obavještava da će oni od danas otvoriti bašte. Mi ne želimo da nas hrane mrvicama, mi nećemo odustati. Tako da u 17 časova u Banja Luci sutra tražimo svoja prava na drugi način, poručio je Stanišić.