Tužilaštvo BiH predložilo pritvor dvojici Pakistanaca uhapšenih u Tršiću dok su krijumčarili migrante

Tužilac Tužilaštva BiH uputio je Sudu BiH prijedlog za određivanje mjera pritvora za dva državljanina Pakistana osumnjičena za krijumčarenje 13 ilegalnih migranata preko vodene granice na rijeci Drini.

0
Tužilaštvo BiH predložilo pritvor dvojici Pakistanaca uhapšenih u Tršiću dok su krijumčarili migrante

Riječ je o Adilu Baširu (25) i Adnanu Aliju (25). Službenici Granične policije BiH uhapsili su osumnjičene prilikom krijumčarenja grupe od 13 ilegalnih migranata, koji nisu ispunjavali uslove za zakonit ulazak i boravak u BiH, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

U saopštenju je navedeno da je krijumčarenje migranata otkriveno i spriječeno na širem području Zvornika, kada je u ranim jutarnjim časovima otkriveno plovilo na rijeci Drini, sa krijumčarenim migrantima.

– Pripadnici Granične policije BiH zaplijenili su plovilo, priveli osumnjičene, nakon čega su ilegalne migrante, državljane Avganistana i Pakistana, saslušali i predali pod nadzor Službe za poslove sa strancima BiH – navedeno je u saopštenju.

Nakon privođenja i ispitivanja osumnjičenih, tužilac Tužilaštva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora, iz razloga jer je riječ o stranim državljanima, koji bi odlaskom iz BiH postali nedostupni pravosudnim institucijama BiH.

– Prijedlog je upućen Sudu BiH, nakon čega je osumnjičenima i određen pritvor – navedeno je u saopštenju.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama, postupa u većem broju predmeta za krivična djela ilegalnih migracija, čija učestalost je povećana u skladu sa usložnjavanjem migrantske situacije u BiH.