SNIJEG NAPRAVIO HAOS NA NEKIM PUTNIM PRAVCIMA U BiH: Najteža situacija…

0
SNIJEG NAPRAVIO HAOS U BIH: Kamioni na Nišićima stoje zaglavljeni, na terenu i policija
FOTO: Face.ba

…na dionici Drvar – Bosanski Petrovac.

Zbog snježnih padavina, vozi se po mokrim i klizavim kolovozima, u višim predjelima i preko planinskih prijevoja upozorava se na ugažen snijeg na kolovozu, posebno na dionicama prema Stričićima, Кneževo – Кotor-Varoš i Glamoč – Mlinište, prenose “Nezavisne novine”.

“Zbog učestalih odrona kamenja i zemlje u usjecima i pored kamenih kosina, skrećemo pažnju na oprezniju i sporiju vožnju, posebno na putnom pravcu Brod na Drini – GP Hum/Šćepan-Polje, gdje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila potpuno obustavljen. Na putevima na kojima se izvode radovi, obavezno je poštivanje privremene saobraćajne signalizacije”, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Saobraćaj se zbog klizišta odvija jednom saobraćanom takom naizmjenično na regionalnom putu Mrakovica – Bosanska , dionica Mrakovica – Podgradci, i na dionici Кozarac – Mrakovica zbog odrona saobraćaj, gdje se, također, odvija naizmjenično, jednom trakom.

Zbog novih snježnih padavina, trenutno je obustavljen saobraćaj za teretna vozila na dionici Drvar – Bosanski Petrovac, dok putnička vozila saobraćaju otežano.

Ugaženog snijega na kolovozu ima u ostalim višim predjelima, a izdvajamo putne pravce: Izačić – Bihać – Bosanski Petrovac, Bugojno – Кupres – Šuica. Na svim dionicama savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima, navode iz Auto-moto saveza RS.