Šumsko gazdinstvo “Birač” dobija novog direktora, smijenjena direktorka iako je pozitivno poslovala 

Uhapšeno devet lice koja su rukovodili šumama na Ozrenu, oštetili budžet za 760.744 KM
FOTO: Ilustracija

Primopredaji nije prisustvovala jer se nalazi u izolaciji zbog epidemije virusa korona, ali uprava Šuma Republike Srpske plan o smjeni je realizovala i na na njeno mjesto postavila mašinskog inžinjera Gorana Đurića. Zanimljivo je da je ovo jedno od rijetkih preduzeća koje posluje pozitivno u Srpskoj.

Za novog direktora postavljen mašinski inžinjer Goran Đurić, koji je do danas obavljao funkciju predsjednika Skupštine opštine Vlasenica, prenosi BN TV.

Tanja Nikolić ogorčena je zbog ove odluke uprave jer je svaku godinu, uz pomoć zaposlenih, završavala sa pozitivnim rezultatom.

– I to je moja moralna satisfakcija. A pitam se koja je normalna satisfakcija onoga ko je pomogao i omogućio da Kraljević Miroslav uđe, kako on to kaže u ŠG Birač radi lične materijalne koristi – kaže Nikolićeva u izjavi BN TV.

Nikolićeva kaže da je Kraljević odgovoran za njenu smjenu.

– Uspio je da ubjedi ljude koji imaju uticaja. Ispade da je jači i od države. I od vlasti. I od premijera i od ministra i uprave preduzeća – tvrdi Nikolićeva.

– Rad po zakonu doveo je do smjene Nikolićeve – tvrdi Dušan Marković, predsjednik Jedinstvene udružene sindikalne organizacije ,,Šuma Srpske”

Kako nije željela, kaže Marković, biti dio prevare sklonjena je sa mjesta direktora.

– Treba privatizovati ovaj dole objekat koji mi imamo koji je u vlasništvu gazdinstva u Zvorniku i mislim da se borba vodi oko mjesta Igrište-ski centra, da se ti odjeli isjeku. Žena je domaćinski poslovala i ona to nije dozvolila i otuda ta žurba da je što prije sklone – kaže Marković.

Ovo nije prvi pokušaj smjene Nikolićeve sa mjesta direktorice ŠG Birač Vlasenica.

– Prošle godine na njeno mjesto trebao je sjesti još jedan Kraljevićev podanik – podsjeća Nikolićeva i dodaje da je tada trebao doći njegov bratić – Kraljević Aleksandar, ali je uprava uspjela to da spriječi.

Tanja Nikolić bila je vršilac dužnosti direktorice ŠG Birač Vlasenica te zbog toga kako kaže Nikolićeva nema zakonski osnov da tuži bilo koga. Ali će zato krivičnu prijavu podnijeti Dušan Marković, predsjednik Jedinstvene udružene sindikalne organizacije “Šuma Srpske”.

– Direktor “Šuma Srpske” potpisuje rješenje i on stoji iza njih. Ali da budem iskren, nije to nikakva zaštita. Ali ja hoću da kažem da je imao zakonsku odgovornost da to spriječim i mi ćemo podnijeti krivične prijave protiv odgovornih – poručuje Marković.

Iz sindikata još kažu da je “ŠG Birač” Vlasenica dok je Tanja Nikolić njime rukovodila bilo među tri najbolja u okviru “Šuma Srpske”.